Με τη βούλα της κυβέρνησης νομιμοποιείται ανύπαρκτη μειονότητα

Αναδημοσίευση από: paron.gr

O εξωφρενικός
exofrenikos@hotmail.com

-Μπροστά μας θα τα βρούμε…

Ψήφισαν την τροπολογία Κοντονή, άλλοι για να μην κλονισθεί η κυβέρνηση, άλλοι επειδή πιστεύουν ότι πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με μια από τις γνωστές και αποστειρωμένες από τη διεθνή πολιτική αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Ας μη μας κοροϊδεύουν όμως.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (πλην της κ. Ν. Κασιμάτη και των μουσουλμάνων βουλευτών του) και τους ΑΝΕΛ (όλους, αφού ο κ. Δ. Καμμένος έκανε τη φασαρία του αλλά τελικά αποδέχθηκε τις υποτιθέμενες διαβεβαιώσεις του κ. Κο­ντονή, οι οποίες δεν έχουν καμιά απολύτως αξία), οι οποίοι πρέπει να παραδεχθούν τουλάχιστον ότι γνωρίζουν τι ψήφισαν.

Με την τροπολογία, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος, οι οργανώσεις που έχουν δικαιωθεί στο ΕΔΑΔ, «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος «Τούρκων» Γυναικών Νομού Ροδόπης, ο Σύλλογος Νεολαίας Μειονότητας Νομού Έβρου αλλά και η Στέγη «Μακεδονικού» Πολιτισμού, θα προσφύγουν και πάλι στα οικεία πρωτοδικεία για την εγγραφή τους στα σχετικά μητρώα. Εφόσον απορριφθεί και πάλι το αίτημά τους θα ξεκινήσει νέος δικαστικός αγώνας και κάποια στιγμή θα καταλήξει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο, που όμως πλέον θα πρέπει να λάβει υπόψη του την ετυμηγορία και το δεδικασμένο του ΕΔΑΔ, που έχει απορρίψει πλήρως την επιχειρηματολογία των ελλήνων δικαστών για την απαγόρευση λειτουργίας συλλόγων με τον όρο «τουρκικός» στον τίτλο τους. Και όχι μόνο όσα αναφέρει ήδη η ευρωπαϊκή σύμβαση για θέματα δημόσιας ασφάλειας και τάξης, αλλά έχει απορρίψει ακόμη και το επιχείρημα ότι παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάννης, που είχαν επικαλεσθεί τα ελληνικά δικαστήρια.

Και αυτή δυστυχώς ήταν η «θωράκιση» που, υποτίθεται, ετέθη προκειμένου να πειστούν οι δύσπιστοι και να ψηφισθεί η τροπολογία.

Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Με την τροπολογία Κοντονή ανοίγει ο δρόμος ώστε σε τρία, τέσσερα, έξι χρόνια νόμιμα θα λειτουργούν σύλλογοι που θα έχουν οποιονδήποτε εθνικό προσδιορισμό στον τίτλο τους, που θα παραπέμπει έτσι στην ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Γιατί την καταψήφισαν οι μειονοτικοί βουλευτές; Μα, επειδή η εντολή ήταν να ζητήσουνε όχι να δοθεί απλώς η δυνατότητα επανεξέτασης της υπόθεσης οργανώσεων όπως η «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης αλλά να υιοθετηθεί αμέσως η απόφαση του ΕΔΑΔ και να επιτραπεί η λειτουργία της…
Νόμος περί μειονοτήτων συζητείται αυτές τις ημέρες στην Αλβανική Βουλή και ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέδρασε με σφοδρότητα, καθώς υπάρχουν πολλά γκρίζα σημεία στην πρόταση της κυβέρνησης Ράμα, που σχεδόν αποκλειστικά στρέφονται εναντίον της ελληνικής μειονότητας, από την Αθήνα άκρα του τάφου σιωπή… Ή για μεγαλύτερη ακρίβεια: Απορία ψάλτου, βηξ.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...