ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ και η λογική του παραλόγου

Του Μιχάλη Χαιρετάκη

Σας αρέσουν οι ασκήσεις λογικής; Μπορείτε να βρείτε κάποια λογική στα παρακάτω;

Ο ΟΑΣΑ είναι κρατική εταιρεία.

Ο ΟΑΣΑ έχει ελλείματα εδώ και πολλά χρόνια, τα οποία πληρώνει ο Ελληνας πολίτης. Ενας σημαντικός λόγος για τα ελλείματα ήταν τα πλαστά εισιτήρια που κυκλοφορούσαν για πολλά χρόνια χωρίς να βρίσκουν ποιοι τα διακινούσαν.

Λίγο πριν πάει ο ΟΑΣΑ στο υπερταμείο ως δια μαγείας βρέθηκαν οι ένοχοι που ήταν επίορκοι υπάλληλοι και ενα απο τα τυπογραφεία που είχαν αναλάβει την εκτύπωση. Φυσικά, τόσα χρόνια δεν είχαν ψάξει ποτέ εκεί από όπου έπρεπε λογικά να ξεκινήσουν την έρευνα.

Αφού βρήκαν αυτούς που διακινουσαν τα πλαστά εισιτήρια, αποφάσισαν να αλλάξουν το σύστημα με ηλεκτρονικά εισιτήρια κόστος που επιβαρύνθηκε όπως πάντα ο έλληνας φορολογούμενος.

Σε λίγους μήνες απο τώρα ο ΟΑΣΑ θα ακολουθήσει τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ στο υπερταμείο για να ξεπουληθεί και αυτός, καθαρός απο χρέη, σε τιμή έκπληξη όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ , όλα αυτά τα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκαν πέρα απο το μισθό τους για το ποιοί και πώς κατάκλεβαν τον οργανισμό.

Ο ΟΑΣΘ ήταν ιδιωτική εταιρεία.

Ο ΟΑΣΘ είχε χρέη τα οποία βάρυναν τους μετόχους του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισε οτι έπρεπε να εξυγιανθεί η ιδιωτική εταιρεία και να περάσει με το έτσι θέλω στο δημόσιο.

Ο ΟΑΣΘ πέρασε στο δημόσιο και το κράτος δεν έκανε διαγωνισμό με βιογραφικά για την πλήρωση της θέσης του προέδρου, αλλά έβαλε στην θέση αυτή τον πατέρα του υπουργού ΨΗΠΤΕ με τη δικαιολογία οτι δε θα παίρνει αμοιβή , άρα συμφέρει στην επιλογή.

Ενας μάνατζερ θα έπαιρνε ίσως 100.000 - 120.000 το πολύ, άρα οι έλληνες φορολογούμενοι γλύτωσαν αυτό το ποσό.

Διαβάστε όμως τι θα πληρώσουν:
https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%93%CE%A1%CE%91465%CE%A7%CE%98%CE%9E-%CE%9D2%CE%A4?inline=true


Α) Για το μήνα Αύγουστο το ποσό των 4.036.951,42 €
Β) Για το μήνα Σεπτέμβριο το ποσό των 4.036.951,42 €
Γ) Για το μήνα Οκτώβριο το ποσό των 4.036.951,42 €
Δ) Για το μήνα Νοέμβριο το ποσό των 4.036.951,42 €
Ε) Για το μήνα Δεκέμβριο το ποσό των 4.036.951,42 €


Σύν μια τροπολογία με άλλα 12 εκ ευρώ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017 και για το 2018 και 2019 απο μια προίκα 4.8 εκ ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με την τροπολογία, για το διάστημα από 20.7.2015 έως και 30.6.2017 ο ΟΑΣΘ λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ είχε απώλεια συνολικού ύψους 9,2 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται συνολικά στα 12 εκατ. ευρώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017, ενώ εκτιμάται ότι για καθένα από τα επόμενα δύο χρόνια (2018, 2019) η δαπάνη λόγω του ΦΠΑ θα ανέλθει σε 4,8 εκατ. ευρώ.

http://www.capital.gr/oikonomia/3244551/me-tropologia-xarizoun-12-ekat-euro-ston-oasth

Καθόλου άσχημα για αυτόν που θα πάρει τον δημόσιο ΟΑΣΘ, όταν θα περάσει για αποκρατικοποίηση ξανά, σε λίγο καιρό, αφού φεσώθηκε ο Ελληνας πολίτης την βίαιη κρατικοποίηση του

Ο ΟΑΣΑ είναι μια κρατική εταιρεία με ελλείματα, την κάνουν ιδιωτική για να μην πληρώνει άλλο υποτίθεται η χώρα τα ελλείματά του. Αλλά πρώτα θα διαγραφούν τα χρέη και θα τον εκσυγχρονίσουν για να μην κακοκαρδίσουμε τον επενδυτή.

Ο ΟΑΣΘ ήταν μια ιδιωτική εταιρεία με ελλείμματα, έγινε δημόσια , την επιδοτούν με 32 ζεστά εκατομμύρια ευρώ απο τον κρατικό κορβανά και θα την περάσουν και αυτή σε λίγους μήνες στο υπερταμείο για ιδιωτικοποίηση. Αλλά πρώτα θα την χρυσοπληρώσουμε και θα την κάνουμε ελκυστική για να την αγοράσει πάλι ένας άλλος ιδιώτης επενδυτής.

Οι υπάλληλοι του ΟΑΣΑ απεργούν αύριο,ίσως είναι η κατηγορία με τους εργαζόμενους που έχουν το ρεκόρ σε απεργίες τα τελευταία χρόνια. Όμως δε θυμάμαι ουτε ΜΙΑ απεργία να έκαναν για να ζητήσουν να βρεθούν αυτοί που έκαναν τον ΟΑΣΑ τόσα χρόνια ελλειματικό και να πληρώσουν.

Ο ιδιώτης ή οι ιδιώτες που θα πάρουν τον ΟΑΣΑ και τον ΟΑΣΘ , το πιό πιθανό είναι να βάλουν ελάχιστα χρήματα απο την τσέπη τους και οι 3 φορές ανακεφαλαιοποιημένες απο τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου, τράπεζες να τους δανείσουν τα απαιτούμενα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλλουν.

Το πολύ πολύ να μας ανεμίσουν χασκογελώντας και μια χάρτινη τεράστια επιταγή στα μούτρα μας και το γεγονός να γίνει πάλι πρώτη είδηση στα ΜΜΕ.

¨Οσο για το κορόιδο τον Ελληνα φορολογούμενο; Θα κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα χρόνια τώρα. Θα σκάσει και θα συνεχίσει να πληρώνει ενώ η κλοπή και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας θα συνεχίζεται.

ΥΓ. Τις ιστορίες με το δωρεάν wi-fi και με την κλασσική μουσική τις θυμόσαστε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail