Και τι δεν έκανε αυτή η συμμορία Πακιστανών σε βάρος ομοεθνών τους στον Κολωνό

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα με μέλη υπηκόους Πακιστάν που διέπρατταν αρπαγές ομοεθνών τους.
Συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, απογευματινές ώρες 8-10-2017 στον Κολωνό, τέσσερα (4) άτομα, ηλικίας 21 (οι τρείς) και 24 ετών. Επιπλέον, αναζητούνται τέσσερις (4) ομοεθνείς συνεργοί τους. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής και της απόπειρας εκβίασης καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την παράνομη αποκόμιση οικονομικού οφέλους μέσα από την διάπραξη αρπαγών ομοεθνών τους. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν τα θύματα τους στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τα προσέγγιζαν με το πρόσχημα της παράνομης προώθησής τους σε χώρες της Ευρώπης. 

Ακολούθως τους οδηγούσαν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Κολωνού, όπου εκεί τους δέσμευαν, τους κακοποιούσαν και τους βιντεοσκοπούσαν με σκοπό να αποστείλουν το βιντεοληπτικό υλικό στους οικείους τους. 

Περαιτέρω, έρχονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους τελευταίους, τους οποίους απειλούσαν για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των απαχθέντων, εξαναγκάζοντάς τους με τον τρόπο αυτό στην καταβολή χρηματικού ποσού για την απελευθέρωση των συγγενών τους. 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκε περίπτωση αρπαγής, που διαπράχθηκε στις 6-10-2017 κατά την οποία απήχθησαν ταυτόχρονα, με την ανωτέρω μεθοδολογία, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν τους οποίους κακοποίησαν σωματικά και ψυχολογικά προκειμένου να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των -3.000- ευρώ. 

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail