Μόσχα: πλησιάζουμε στο τέλος του πολέμου της Συρίας

Freepen.gr - Η επιχείρηση στη Συρία ολοκληρώνεται, οπότε θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα ορισμένα ζητήματα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, σε συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του Αβιντγκορ Λίμπερμαν στο Τελ Αβίβ τη Δευτέρα.

"Θα ήθελα ιδιαίτερα να συζητήσω όλα όσα συνδέονται με τη Συρία", δήλωσε ο Σόιγκου.

"Η επιχείρηση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ορισμένα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, ενώ πρέπει να συζητηθούν και οι προοπτικές για την κατάσταση στη Συρία", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό Αμυνας, υπάρχουν πολλά θέματα που θα συζητηθούν κατά τη συνάντηση της Δευτέρας. "Εκτός από θέματα που σχετίζονται με τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία μας, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η κατάσταση στην περιοχή θα αποτελούν το κορυφαίο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη", σημείωσε.

Ο Σόιγκου πρότεινε να εξεταστούν ορισμένα θέματα σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Επί του παρόντος το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται λίγο πριν την ολοκληρωτική του ήττα στο σύνολο της παρουσίας του στη Συρία υφιστάμενο απανωτές ήττες. Εντούτοις υπάρχουν ακόμη αρκετά ανοικτά μέτωπα όπως στο συριακό νότο, το Γκολάν, το Ιντλίμπ αλλά και τους Κούρδους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail