Ο Μεταξάς είχε επιλογή. Σήμερα όμως τι γίνεται;

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

Όπως ο ίδιος ο Μεταξάς αποκάλυψε σε συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους στις 30-10-1940, δύο μέρες μετά την έναρξη του πολέμου το 1940, ο μεν Χίτλερ από το ένα μέρος του έταξε (έναντι ανταλλαγμάτων φυσικά) τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νέα Τάξη, δηλαδή σε μια Ενωμένη Ευρώπη, με τα πλεονεκτήματα που θα είχε αυτή η συμμετοχή, οι δε Άγγλοι από το άλλο μέρος του είπαν πως αν συμμαχήσει με τους Γερμανούς, θα χάσει την Κρήτη κ.λ.π., ενώ αν κέρδιζαν οι συμμαχικές δυνάμεις θα δίνονταν στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα. Ο Μεταξάς επέλεξε τη συμμαχία με τους Άγγλους και απέρριψε την πρόταση του Χίτλερ.

Όμως ο Μεταξάς είχε εναλλακτική λύση, είχε δηλαδή συμμαχικές δυνάμεις να ακουμπήσει (όπως ακούμπησε και ο Ελ. Βενιζέλος παλιότερα), ενώ εμείς σήμερα που να ακουμπήσουμε για να πούμε ΟΧΙ στο ευρώ, ΟΧΙ στη γερμανική Ευρώπη, ΟΧΙ στα μνημονιακά βασανιστήρια;

Είμαι απόλυτα βέβαιος πως αν αυτή τη στιγμή δεν αναπτύσσεται εναλλακτική πολιτική δύναμη ενάντια στο μνημονιακό τόξο, είναι ακριβώς γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική συμμαχία να ακουμπήσουμε. Η Ρωσία δυστυχώς, αποδεικνύεται εντελώς ακατάλληλη για τέτοια συμμαχία.

Ενδεχομένως μια μελλοντική σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του ευρώ και των δυνάμεων του δολαρίου, ή κάτι παρόμοιο, ή με διάφορα Exit, διασπάσεις κ.λ.π. στην Ευρώπη να δώσουν εναλλακτική.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...