Σε δύσκολη θέση οι Κούρδοι στο Ιράκ - Ουδέτερες δήλωσαν οι ΗΠΑ - Περικυκλωμένοι από εχθρικές χώρες

Freepen.gr - Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται οι Κούρδοι του Ιράκ καθώς ο ιρακινός στρατός μετά την κατάληψη του Κιρκούκ δίχως ουσιαστική αντίσταση, συνεχίζει τις επιχειρήσεις κινούμενος προς το Σιντζάρ, τη Μπαρτέλα και το Μπασίρ.

Ήδη ο στρατός μπαίνει στο Σιντζάρ το οποίο εκκενώνουν οι Κούρδοι μαχητές Πεσμέργκα. Ως εκ τούτου η Βαγδάτη επιχειρεί να ελέγξει τη συνοριογραμμή με την Τουρκία κλείνοντας το δρόμο σε αντάρτες του PKK.





Επί του παρόντος οι Κούρδοι φαίνεται να ανασυντάσσονται στην Ερμπίλ ενώ οι PMU (πολιτοφυλακές του Ιράκ) σχεδιάζουν να προχωρήσουν προς τη Sulaymaniyah.

Ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι με το μέρος κανενός στη διαμάχη Ιρακινών και Κούρδων. 

Επί του παρόντος δίχως τη στήριξη του διεθνούς παράγοντα με εξαίρεση το Ισραήλ και περιστοιχιζόμενοι από αρνητικά κείμενα κράτη όπως η Τουρκία και το Ιράν, οι Κούρδοι βρίσκονται σε μια αρκετά δύσκολη θέση ενώ μέχρι στιγμής αποχωρούν συντεταγμένα από θέσεις και περιοχές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail