Δεν αντέχει το ΝΑΤΟ σε μια ρωσική επίθεση στην ανατολική πτέρυγα

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στη σημερινή – σαββατιάτικη – έκδοσή του, φιλοξενεί άρθρο στο οποίο παρουσιάζεται έγγραφο της Ατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα με το οποίο η τρέχουσα οργάνωση και προετοιμασία του ΝΑΤΟ, δεν επαρκεί για την ανάσχεση ενδεχόμενης ρωσικής επίθεσης στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται για εσωτερικό έγγραφο της Ατλαντικής Συμμαχίας όπου καταγράφεται η πρόοδος στην προσπάθεια ενίσχυσης της ΝΑΤΟϊκής αποτροπής, όπου όμως αμφισβητείται η ικανότητα της ΝΑΤΟϊκής δύναμης να δράσει με ταχύτητα κι αν χρειαστεί για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Μετά το πέρας του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ μείωσε αριθμητικά τις δυνάμεις του ενώ και η δομή υποστήριξης των συμμαχικών δυνάμεων είναι πολύ πιο μικρή, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει δυσκολίες λογιστικής υποστήριξης στην ανατολική πτέρυγα.

Η Συμμαχία ακούει συχνά πυκνά για τη ρωσική απειλή από μέλη και μη μέλη της, καθώς η Πολωνία, η Σκανδιναβία εν γένει και οι Βαλτικές Δημοκρατίες αν Μπορεί η ΝΑΤΟϊκή παρουσία να έχει αυξηθεί, όμως ανησυχούν πολύ και δεν το κρύβουν…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...