Μπαίνουν στα ψυχιατρεία για να βρουν φαγητό και στέγη

Freepen.gr - «2000 περιστατικά κατ’ έτος εισάγονται για να βρουν φαγητό, στέγη και φάρμακα» σημειώνει μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στην ψυχική υγεία με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα που ήταν αφιερωμένη σε αυτή..

«Κοινωνικά περιστατικά που έχασαν τη δουλειά τους, το σπίτι τους, αναζητούν την εισαγωγή τους στα ψυχιατρικά Νοσοκομεία για να εξασφαλίσουν φαγητό, στέγη και φάρμακα» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και σε άλλο σημείο υπογραμμίζει:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ

Τα νούμερα σοκάρουν.

12.000 εισαγωγές κατ’ έτος γίνονται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και στους Ψυχιατρικούς τομείς των Γενικών Νοσοκομείων. Οι 8.000 εξ αυτών εισάγονται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. 4.000 είναι επανεισαγωγές από μια έως δεκάδες φορές.

Οι επαναεισαγωγές επιβεβαιώνουν την απουσία δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και Κοινωνικής επανένταξης των ασθενών. 2.000 εκ των εισαγωγών κατ’ έτος είναι κοινωνικά περιστατικά. Εισάγονται για να βρουν στέγη, φαγητό και φάρμακα προκαλώντας οι ίδιοι την εισαγγελική παραγγελία.

Επίσης 2.000 περιστατικά εισάγονται στα τμήματα οξέων περιστατικών που θα έπρεπε να Νοσηλεύονται, να φιλοξενούνται σε προνοιακές ή άλλες Μονάδες Νοσηλείας και φιλοξενίας (αλκοολικοί, άστεγοι, τοξικομανείς, προνοιακά περιστατικά κλπ). Οι στεγαστικές δομές εξελίσσονται σε μικρά άσυλα, με χρόνιους ασθενείς. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν δουλειές για να απασχοληθούν οι ασθενείς και να ολοκληρωθεί η κοινωνική τους επανένταξη.

Σε άλλο πάλι μέρο της έρευνας σημειώνεται: 

Τοξικομανείς κάνουν διακίνηση ναρκωτικών στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.
Περιφέρονται Ασθενείς, τοξικομανείς, κακοποιοί με πιστόλια και μαχαίρια εντός των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Πλημμελής η φύλαξη. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail