Δέκα χιλιόμετρα χωρίζουν τη Δαμασκό και τη Μόσχα από τη μεγαλύτερη νίκη του πολέμου αλλά και ένα μεγάλο κίνδυνο

Freepen.gr - Μετά την απελευθέρωση της Al-Mayadeen και την ολοκλήρωση της πολιορκίας της ISIS που έχουν στην πόλη του Deir Ezzor, ο Συριακός Αραβικός Στρατός είναι πλέον σε θέση να διασχίσει τον ποταμό Ευφράτη νότια του Al-Busayrah και να εξασφαλίσει τα κοιτάσματα πετρελαίου Al-Omar (πράσινος κύκλος) που είναι και τα πλουσιότερα της επαρχίας.

Η επιχείρηση να περάσει στην ανατολική ακτή Ευφράτη νότια του Al-Busayrah κατευθείαν προς τα κοιτάσματα πετρελαίου Al-Omar θα διεξαχθεί από τις ελίτ δυνάμεις του Συριακού Στρατού, οι οποίες, σύμφωνα με πηγές του αραβικού almasdarnews, δεν θα παίξουν κανένα ρόλο στην εκστρατεία απελευθέρωσης της πόλης Deir Ezzor από τους ισλαμιστές μαχητές.

Το μέγεθος των δυνάμεων του ISIS απέναντι από την Al-Mayadeen στην ανατολική όχθη του Ευφράτη είναι άγνωστη αυτήν την στιγμή, αλλά θεωρείται ότι η αντίσταση που συναντήσει ο στρατός θα είναι ισχυρή καθώς πλέον έχει περιοριστεί η εδαφική κυριαρχία των τρομοκρατών σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που οι Κούρδοι των SDF ολοκληρώνουν την επιχείρηση κατάληψης της Ράκκα κατ' εντολή των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει πως θα αποδεσμευθούν δυνάμεις που ενδεχομένως θα σταλούν στα ανατολικά περίχωρα της επαρχίας του Deir Ezzor.

Συνεπώς η επιλογή της Μόσχας και της Δαμασκού να κινηθούν ταχύτατα για την απελευθέρωση της Mayadeen να αποδειχθεί καθοριστική για τον έλεγχο των κοιτασμάτων του Omar. Ωστόσο, όπως συνέβη και πριν δύο περίπου εβδομάδες, δε θα πρέπει να αποκλεισθεί ένας τρομοκρατικός αντιπερισπασμός καθ'υπόδειξη των ΗΠΑ ώστε να κερδίσουν χρόνο και έδαφος οι Κούρδοι.

Δέκα χιλιόμετρα χωρίζουν τη Δαμασκό και τη Μόσχα από τη μεγαλύτερη νίκη του πολέμου αλλά και ένα μεγάλο κίνδυνο αν οι Αμερικανοί παίξουν ακόμη μια φορά βρώμικα. Θεωρητικά όμως οι πρώτοι έχουν πάρει το μάθημά τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail