Τα γεωπολιτικά παιχνίδια στα Βαλκάνια και οι Ελληνικότητα της Χιμάρας

Αναδημοσίευση από: infognomonpolitics.blogspot.gr

Σταύρος Μάρκος

Είμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή, όταν τα Βαλκάνια, μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά σε κίνηση την απειλή των αποσχιστικών τάσεων και των συνοριακών αλλαγών.

Η μάχη για την προστασία των ιδιοτήτων της Χιμάρας, στο πλαίσιο ενός κράτους μαφίας, όπως η Αλβανία, έχει ως αποτέλεσμα μια συνολική αφομοίωση της Χιμάρας.

Εάν η Χιμάρα, θα πρέπει να παίξει το χαρτί των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκτός από την ιδιοκτησία, θα πρέπει τώρα να τεθεί στο παιχνίδι Ελληνικότητα της Χιμάρας
Η Χιμάρα δεν μπορεί να διαχωριστεί από οποιαδήποτε κατάσταση στα Βαλκάνια, στην οποία η Αλβανία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παγκοσμιοποιηθεί, εκτός από την κλοπή ιδιοκτησίας, αλλά αφομοιώνει τον πολιτισμό, και την ελληνική εθνοτική σύνθεση.

Τι πρέπει να αλλάξει;

Χιμάρα θα πρέπει να παίξει το σενάριο Αλβανούς ή τους Σέρβους, όπου κι αν βρίσκονται σε μια μειονότητα, όπως συμβαίνει στο Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ, κ.λπ. ότι η Εθνική συναισθήματα ανοιχτά και προσδιορίζονται μέσω των εθνικών τους σύμβολα, εθνική σημαία. Αυτό δεν έχει συμβεί στη Χιμάρα, επειδή η Ελλάδα έχει δείξει την ίδια θέση και έχει αποτύχει σε εθνοτικές πολιτικές της.
Χάσαμε τη μάχη για την απογραφή το 2011 και έχασε ακόμη μια μάχη, την εδαφική διαίρεση. Χάσαμε γιατί «δεν είμαστε" Έλληνες (!).

Είμαστε πολύ αργά, ή στην ώρα και στο σωστό χρόνο;

Νομίζω ότι είμαστε στο χρόνο. Τίρανα, εχι περισσότερο φόβο για την Χιμάρα, επειδή μπορεί να δηλώσει την αυτονομία. Και το γεγονός αυτό, έχουν αποδεχθεί εντός του Κοινοβουλίου της Αλβανίας.

Χιμάρα, θα πρέπει να αποδειχθεί, τα ελληνικά σύμβολα, και, με την Ελληνικότητα προσδιορίζονται ως Αλβανοί, Σέρβοι, κλπ, για να κερδίσουν το δικαίωμα της εδαφικής αυτονομίας. Χιμάρα είναι μια Μιτρόβιτσα, άλλη λύση δεν έχει. (όπως, μόνο "στο περιουσιακό" και τίποτα άλλο, κομουνιστική προπαγάνδα)

Για αυτή την ιδέα της η ‘Χιμάρα, θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό, όπως στα Βαλκάνια, θα ξεκινήσει αυτονομιστικά κινήματα και πρέπει να προσδιορίσει επίσημα από την Ελληνικότητα.

Η Χιμάρα, θα πρέπει να διδάσκεται σωστά με τις διαμαρτυρίες λαμβάνοντας ελληνική σημαία σύμβολο του, και τα σύμβολα για κάθε σπίτι. Στην περίπτωση αυτή, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, θα προσελκύσει την προσοχή της Χιμάρας.

Οποιαδήποτε προσπάθεια και άλλες λύσεις που προσφέρονται από τα Τίρανα, οι ιδιότητες, σε τελική ανάλυση, έχει χαθεί.

Στο μεταξύ, πιστεύουμε ότι το αν παραβιάζονται τα δικαιώματα, όλοι μας πρέπει να επιλέξουμε ένα δρόμο, μόνο διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, με ελληνικό σύμβολο μας.

Τέλος, οι προσπάθειες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα ο υπουργός Εξωτερικώς Νίκος Κοτζιάς, να θυμάστε ότι η ελληνική κοινότητα εμπλοκή με όλες τις εθνοτικές και εθνικές δικαιώματα μαζί με την ιδιοκτησία (στο πρώτο σχέδιο Χιμάρα), σε μια διαδικασία που αναγκάζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μία από τις πέντε προϋποθέσεις, στην Αλβανία, ...
....και μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Επίτροπος Χαν, απαντά στο αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, για τα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας και ακινήτων στην Χιμάρα, η οποία παραβιάστηκε από τα Τίρανα ..

Είμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή, όταν τα Βαλκάνια, μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά σε κίνηση την απειλή των αποσχιστικών τάσεων και των συνοριακών αλλαγών.

V. O. και μην ξεχνάτε: 600.000 (Ελλήνων και Αλβανών), έχουν ελληνικά διαβατήρια. Χιμάρα έχει το 95% του πληθυσμού της, με ελληνικό διαβατήριο.

Σταύρος Μάρκος

Δημοσιογράφος
Προεδρος Κοινότητας Χειμάρραςα
Αλβανία
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...