Ο άγιος Παΐσιος αποκαλύπτει: Αυτός ο αριθμός (χξς) δεν είναι τυχαίος. Αυτός είναι λόγος που δε θέλουν να τον αλλάξουν!

Ο Άγιος Παΐσιος αποκαλύπτει «Αυτός ο αριθμός (χξς΄,666) δεν είναι τυχαίος..»

Πάρα πολύς λόγος έγινε το 1987 για τον αριθμό 666. Άλλοι έλεγαν ότι δεν πειράζει σε τίποτα αυτός ο αριθμός, άλλοι όμως επέμεναν ότι πρέπει να αλλαχθεί ο αριθμός και να βάλουν έναν άλλο.
Στην σύγχυση αυτή ρώτησαν τον Γέροντα:

- Γέροντα για ποιόν λόγο βάζουν αυτόν τον συγκεκριμένο αριθμό κι ενώ γίνεται τόσος λόγος και τέτοια αντίδραση και ενώ τον αναφέρει η Γραφή ως σημαδιακό αριθμό, αυτοί με τίποτα δεν θέλουν να τον αλλάξουν;

Τότε εκείνος με την σοφία που τον διέκρινε μας έδωσε την εξήγηση και εμείς ακούγαμε γεμάτοι έκπληξη και θαυμασμό.
- Επειδή, λοιπόν, οι Εβραίοι στον καιρό της Παλαιάς Διαθήκης είχαν με διάφορους πολέμους υποτάξει πολλούς λαούς, ήθελαν τότε να τους επιβάλουν μια εθνική φορολογία συγκεκριμένη για όλους τους λαούς που θα δήλωνε υποτέλεια.

Γράφει, λοιπόν, η Παλαιά Διαθήκη: Ο χρυσός ο οποίος κάθε έτος εισήρχετο εις το ταμείον του Σολομώντος ήταν εξακόσια εξήκοντα εξ τάλαντα χρυσού. «και ην ο αριθμός του χρυσίου του ενεχθέντος τω Σαλωμών εν ενιαυτώ ενί εξακόσια εξήκοντα εξ τάλαντα χρυσίου….» (Παραλειπομένων Β΄κεφ. Θ΄στιχ. 13), επίσης και (Βασιλειων Γ΄κεφ. Ι΄στιχ. 14).

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι αυτός ο αριθμός δεν είναι τυχαίος, αλλά αποσκοπεί στο εθνικό συμφέρον των Εβραίων, οι οποίοι δεν πίστεψαν στον Κύριό μας και γι΄αυτό θεωρούν τις προφητείες εκείνες ανεκπλήρωτες.
Θα πλανηθούν λοιπόν, κάνοντας μεσσία τους τον αντίχριστο, με τον οποίο ελπίζουν ότι θα υποτάξουν όλον τον κόσμο. Κι έτσι ως συγκεκριμένο αριθμό υποτέλειας βάζουν πάλι τον παλιό εθνικό φορολογικό αριθμό, που είναι 666 (εξακόσια εξήντα εξ), τον οποίο είχαν επιβάλει και τότε, παλιά, στους υποταγμένους λαούς.

Γι’ αυτούς, λοιπόν, είναι ιερός αριθμός, που συνδέεται με την παλιά ένδοξη πατρίδα τους, τότε που ο εβραϊκός λαός ήταν ο κατ’ εξοχήν εκλεκτός λαός του Θεού.
Αυτός είναι λόγος που δεν θέλουν να τον αλλάξουν.

Απόσπασμα από το βιβλίο ¨ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ¨
(ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ 1924 – 1994) ΤΟΜΟΣ Β’, σελ. 225-226,
του Ιερομόναχου Χριστόδουλου Αγιορείτου.
ΕΚΔΟΣΗ ΙΕΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ
«ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail