Ραγδαίες εξελίξεις - Το Κιρκούκ πέρασε στον έλεγχο της Βαγδάτης - Εγκατέλειψαν οι Κούρδοι την πόλη

Του Στρατή Μαζίδη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το βόρειο Ιράκ όπου ο ιρακινός στρατός με μια αστραπιαία επιχείρηση και τη βοήθεια ιρανικών / φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών ομάδων πήρε τον έλεγχο του Κιρκούκ.

Η Βαγδάτη πριν λίγη ώρα ανακοίνωσε τον πλήρη έλεγχο της πόλης από τον στρατό σε μια αιφνιδιαστική σημερινή επιχείρηση δίχως όμως να συναντηθεί ιδιαίτερη αντίσταση ει μη μόνο περιορισμένες συμπλοκές. Ήδη από το πρωί οι Κούρδοι εγκατέλειψαν την πόλη ενώ ο Μασούντ Μπαρζανί έδωσε εντολή να κλείσουν τα γραφεία του KDP - Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος σε Slemani and Halabja  ενώ αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με την Ερμπίλ.



Πρέπει να τονιστεί ότι οι Κούρδοι μαχητές Πεσμέργκα ανακοίνωσαν πως έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από το Κιρκούκ.



Την ίδια στιγμή η Τουρκία ανακοίνωσε πως ο τουρκικός εναέριος χώρος θα κλείσει για πτήσεις από το βόρειο Ιράκ και ότι θα παραδώσει το συνοριακό έλεγχο του Καμπούρ στον ιρακινό στρατό.

Οι ΗΠΑ προέβησαν νωρίτερα σε μια μουδιασμένη ανακοίνωση ίσων περίπου αποστάσεων ενώ ο γερουσιαστής και συνομιλητής των τρομοκρατών στη Συρία, γερουσιαστής Μακέιν κατηγόρησε τη Βαγδάτη ότι χρησιμοποιεί όπλα που της δόθηκαν για να πολεμήσει το ISIS σε βάρος των Κούρδων.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail