Αλβανία: Αύξηση εμπορικών συναλλαγών με Ιταλία, Ρωσία και Τουρκία

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Οι εμπορικές συναλλαγές της Αλβανίας με την Ιταλία, τη Ρωσία και την Τουρκία, μέσω του λιμένος του Δυρραχίου παρουσιάζουν σημαντική αύξηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Η Ιταλία και η Ρωσία βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των εμπορικών συναλλαγών με την Αλβανία. Περίπου το 21 τοις εκατό των ποσοτήτων αγαθών μεταφέρονται με τα εμπορικά πλοία μέσω του λιμένος του Δυρραχίου στην Ιταλία, ομοίως και στη Ρωσία, ενώ το 14 τοις εκατό των εμπορικών συναλλαγών έγιναν με την Τουρκία.

Ακολουθούν οι χώρες Μάλτα με 7%, Ελλάδα με 6%, Κίνα και Αίγυπτος με 5%.

Το στατιστικό τμήμα του λιμένος του Δυρραχίου καταγράφει τα πλοία τα οποία κατέπλευσαν και απέπλευσαν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, τα φορτία που έχουν φορτώσει ή ξεφορτώσει από ένα σύνολο 63 λιμανιών και 20 διαφορετικών χωρών του κόσμου, σημειώνει το δημοσίευμα.

(Στοιχεία από albaniannews.com)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...