Το παραδέχεται πλέον και το Ισραήλ: Ο Ασαντ κερδίζει τον πόλεμο - Όλοι στέκονται στην ουρά και τον περιμένουν

Freepen.gr - Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman δήλωσε την Τρίτη ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ κέρδισε τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και παρότρυνε τις Ηνωμένες Πολιτείες να εμπλακούν καθώς οι Ιρανοί της Δαμασκού και οι σύμμαχοι της Χεζμπολάχ κερδίζουν έδαφος.

Τα σχόλια του Avigdor Lieberman σηματοδότησαν μια αντιστροφή για το Ισραήλ, όπου κορυφαίοι αξιωματούχοι είχαν την σταθερή θέση από την αρχή των συγκρούσεων το 2011 μέχρι τα μέσα του 2015 ότι ο Ασαντ θα έχανε τον έλεγχο της χώρας του και θα ανατραπεί.

«Βλέπω μια μακρά διεθνή ουρά να περιμένει στη σειρά τον Ασάντ, συμπεριλαμβανομέων των δυτικών εθνών και μέτριων Σουνιτών. Ξαφνικά όλοι θέλουν να έρθουν κοντά στον Ασαντ. Αυτό είναι πρωτοφανές. Επειδή ο Ασαντ κερδίζει, ο καθένας παραμένει στην ουρά» μεταδίδει ο ισραηλινός ιστότοπος ειδήσεων Walla.

«Ελπίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι πιο δραστήριες στη Συριακή αρένα και τη Μέση Ανατολή γενικά» δήλωσε ο Lieberman συμπληρώνοντας πως: «είμαστε αντιμέτωποι με τους Ρώσους, τους Ιρανούς, αλλά και τους Τούρκους και τη Χεζμπολάχ και αυτό δεν είναι απλό θέμα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail