Έξαλλοι οι Κούρδοι με τις ΗΠΑ για την απώλεια του Κιρκούκ - «Γνώριζαν για την επίθεση και δε μας ενημέρωσαν»

Freepen.gr - Εξοργισμένοι με τις ΗΠΑ εμφανίζονται οι Κούρδοι μετά την απώλεια του Κιρκούκ το οποίο διαθέτει σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές. Η επιχείρηση των ιρακικών δυνάμεων ασφαλείας έπιασε εντελώς απροετοίμαστους τους Κούρδους οι οποίοι φαίνεται να διχάζονται μεταξύ τους.

Ο σύμβουλος του Μπαρζανί θεωρεί εξίσου συνυπεύθυνους για τις εξελίξεις στο Κιρκούκ το Ιράν και αλλά και τις ΗΠΑ. Το μεν Ιράν διότι συμμετέχουν στην επιχείρηση δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης και τις ΗΠΑ επειδή γνώριζαν εκ των προτέρων για τις επερχόμενες κινήσεις των Ιρακινών και δεν ενημέρωσαν την Ερμπίλ.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι οι Πεσμέργκα αποσύρθηκαν και από το συνοριακό πέρασμα της Ράμπια στα σύνορα με τη Συρία. Επιπροσθέτως ο ιρακινός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο checkpoints που συνδέουν τη Μοσούλη με την Ερμπίλ.

Οι εξελίξεις στο Βόρειο Ιράκ δείχνουν το πως αντιλαμβάνεται η Ουάσινγκτον τα όποια δικαιώματα αυτοδιάθεσης των Κούρδων στην περιοχή, κάτι που έχει τονιστεί κατ'επανάληψη στη Freepen.gr.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail