Χοντρό καρφί Πούτιν για ΗΠΑ: Με ισλαμιστές και κρυφές ατζέντες δε νικάς την τρομοκρατία

φωτο: presstv.com
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε τα διπλά πρότυπα και τη συνεργασία με εξτρεμιστές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ζητώντας κοινές προσπάθειες για την εξάλειψη της μάστιγας όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το presstv.ir.

Ο Πούτιν έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε μια εναρκτήρια ομιλία του στην 137η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) στη ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης το Σάββατο.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι απαραίτητο να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία χωρίς διπλά πρότυπα, χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς τη χρήση ριζοσπαστών για τα πολιτικά συμφέροντα κάποιου και, βεβαίως, μόνο δίνοντας τα χέρια, μόνο μαζί", είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι "μια πραγματική συνεταιρική σχέση" είναι ζωτικής σημασίας για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Σημείωσε επίσης ότι η «αρρωστημένη ξένη παρέμβαση» έχει οδηγήσει σε αστάθεια και αυξανόμενη τρομοκρατική απειλή τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στη Βόρεια Αφρική.

"Οι προσπάθειες να παρεμβαίνουν [οι ΗΠΑ] στη ζωή των κυρίαρχων κρατών χωρίς να κατανοούν και να λαμβάνουν υπόψη τα εθνικά χαρακτηριστικά οδηγούν μόνο στο χάος", δήλωσε ο Πούτιν.

Μια τέτοια συμπεριφορά, είχε δηλώσει, «είχε ως αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, στην κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή και στην αύξηση της τρομοκρατικής απειλής».

Με βάση τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, επεσήμανε, κάθε χώρα διατηρεί το δικαίωμα να καθορίσει τη μοίρα της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail