Όταν ο κος Τόσκας μας τρολάρει

storkman - pixabay
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα που συμβαίνει γύρω τους, ψεύδονται ή έχουν περάσει σε ένα άλλο πιο προχωρημένο επίπεδο και μας τρολάρουν ασύστολα.
Δεν γίνεται να βλέπεις την ίδια μέρα να συλλαμβάνονται για πολλοστή φορά οι Γεωργιανοί κακοποιοί που σιδέρωναν τα θύματά τους, ηλικιωμένους κυρίως και τον αναπληρωτή υπουργό την ίδια ακριβώς στιγμή να λέει οτι "ο Ελληνας ζει σήμερα σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ"

Να θυμήσουμε εδώ για τον ίδιο υπουργό που είχε πει το αμίμητο "Τώρα και να θέλουμε, και να έχουμε τα λεφτά, δεν μπορούμε γιατί η γραμμή παραγωγής του καναδικού εργοστασίου έχει κλείσει" ως δικαιολογία για τις φωτιές που κατέκαψαν το καλοκαίρι τη χώρα.

Ειχα ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω, πριν μερικούς μήνες ένα άρθρο με τίτλο " Εντάξει και τους έπιασαν. Αλήθεια που θα τους βάλουν" όπου έγραφα ανάμεσα σε άλλα τα παρακάτω:

"Λίγες μέρες πριν ακούσαμε έκπληκτοι σε βιντεάκι της ΕΛ.ΑΣ. οτι κατά την τελευταία διετία 2015-2016 έγιναν 414.704 συλλήψεις για σοβαρά κακουργήματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει κατά μέσο όρο καθημερινά 568 συλλήψεις.

Απο την άλλη αν ανατρέξουμε στα επίσημα στοιχεία για την συνολική χωρητικότητα των φυλακών, θα διαπιστωσουμε με τρόμο, οτι η χωρητικότητά τους δεν υπερβαίνει σε καμμία περίπτωση τις 10.000, και σήμερα βρίσκονται μέσα σε αυτές 9800 κρατούμενοι περίπου.

Δηλαδή με απλά λόγια οι φυλακές γεμίζουν με κακοποιούς που έχουν διαπράξει κακουργήματα μέσα σε λιγότερο από 20  ημέρες, ακόμα και αν ήταν άδειες. Η πραγματικότητα της είδησης προκαλεί μόνο τρόμο. 
Πως ομως καταφέρνουν να αδειάζουν οι φυλακές; Πολύ απλά με τους διαδοχικούς νόμους για την αποσυμφόρηση των φυλακών που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια και που επιτρέπουν σε πολλούς σκληρούς κακοποιούς να βγαινουν απο τη φυλακή σε ελάχιστα χρόνια μόνο. Επίσης για πολλά αδικήματα, ή ακομα και κακουργηματα, οι κακοποιοί συλλαμβάνονται παραπέμπονται στον εισαγγελέα ,ορίζεται τακτική δικάσιμος και αφήνονται ελεύθεροι εως να εκδικαστεί η υπόθεση."
Η τραγική ειρωνεία που έρχεται να καταστρέψει το "αφήγημα" του αναπληρωτή υπουργού, είναι οτι αυτή τη φορά οι κακοποιοί , είχαν φέρει και μαθητευόμενους απο τη χώρα τους, όπως διαβάσαμε, με σκοπό να τους μυήσουν στην κερδοφόρα μπίζνα της παραβατικότητας στο Ελντοράντο της παγκόσμιας παρανομίας.
Και όμως είναι πολύ απλά τα πράγματα αρκεί να υπάρξει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πολιτική βούληση πρίν η κατάσταση ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.
¨Οπως βλέπουμε σε άλλες χώρες η αυξημένη παραβατικότητα, που δεν αγγίζει ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι τη δική μας, αντιμετωπίζεται με μεταφορά κρατουμένων σε άλλα κράτη πχ το παράδειγμα της Νορβηγίας ή ακόμα και με μεταφορά σε αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, όπως σχεδίαζε πριν λίγα χρόνια να κάνει η Μ.Βρετανία.

Εκτός αν υιοθετήσουμε και εμεις τη Σαρία...ή ξεκινήσουμε την αυτοδικία...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail