Βάλτε «φρένο» στο διαβήτη με… σπαράγγια

Αναδημοσίευση από:onmed.gr

Όταν περνάτε από τον πάγκο του μανάβη, μην ξεχνάτε να προμηθεύεστε σπαράγγια, τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν ευεργετική δράση στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης.

Σχετική έρευνα έδειξε ότι αυτά τα πράσινα και ιδιαιτέρως νόστιμα λαχανικά βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης και τονώνουν την παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας.

Οι ερευνητές χορήγησαν εκχύλισμα σπαραγγιού σε διαβητικά ποντίκια σε υψηλές ή χαμηλές δόσεις καθημερινά επί 28 μέρες.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας οι χαμηλές δόσεις εκχυλίσματος σπαραγγιού μείωσαν τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος, αλλά δεν επηρέασαν την παραγωγή ινσουλίνης. Οι υψηλές δόσεις του εκχυλίσματος όμως είχαν σημαντική δράση στην παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας.

Τα ευρήματα της έρευνας έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες έρευνες σύμφωνα με τις οποίες τα σπαράγγια έχουν ευεργετική δράση κατά του διαβήτη.

Τα σπαράγγια είναι ταυτόχρονα πλούσια σε κάλιο και φυλλικό οξύ, περιέχουν μέτρια ποσότητα β-καροτένιων και βιταμίνης Ε και είναι γνωστά για τη διουρητική τους δράση.

Τα βρίσκουμε επίσης σε λευκό και μοβ χρώμα.

Υπάρχουν τέλος και άγρια σπαράγγια, τα οποία είναι πιο λεπτά και έχουν εντονότερη γεύση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail