Συνεργασία Ρώσων & Τούρκων - Ρωσικά βομβαρδιστικά θερίζουν τρομοκράτες με πληροφορίες από την Αγκυρα και μπαίνοντας στον τουρκικό εναέριο χώρο

Freepen.gr - Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε πάνω από 30 βομβιστικές επιδρομές εναντίον αρκετών ισλαμιστικών ομάδων στη βόρεια Συρία την περασμένη εβδομάδα. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στα δυτικά της επαρχίας του Χαλέπι και του Ιντλίμπ, σε περιοχές που αποτελούσαν επίσημα μέρος των ζωνών εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν από τη Συρία, τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία κατά τη διάρκεια πρόσφατου γύρου διαπραγματεύσεων στην Αστάνα.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο Συριακός Αραβικός Στρατός όσο και οι περισσότεροι «μετριοπαθείς επαναστάτες» του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) συμφώνησαν σε εκεχειρία υπό την εποπτεία της Ρωσίας, του Ιράν και της Συρίας, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ομάδες ανταρτών που έχουν απέρριψε τους όρους. Ειδικά στο Ιντλίμπ, όπου δραστηριοποιείται η προσκείμενη στην Αλ Κάιντα, Hay'at Tahrir al-Sham (HTS), πολλοί τρομοκράτες παραμένουν ενεργοί στον πόλεμο κατά της Συρίας.

Οι ρωσικές εναέριες αποστολές στόχευσαν σε Anadan, Haritan, Kafr Hamra και Dart Izza στο βόρειο και δυτικό τμήμα του Χαλεπίου, καθώς και διάφορες πόλεις στην ύπαιθρο του Idlib, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονταν υπό την κατοχή της Hay'at Tahrir al-Sham.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές του αραβικού almasdarnews, κατά τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι δύο συμφώνησαν στην ανάγκη στρατιωτικής δράσης εναντίον ομάδων ανταρτών που αρνούνται να προσχωρήσουν στη συμφωνία εκεχειρίας. Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία συμφώνησε να δώσει στρατιωτικές πληροφορίες και ακόμη και συντεταγμένες των ανταρτικών ομάδων και βάσεων κατά της κατάπαυσης του πυρός, στη Μόσχα.

Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ολοκληρώθηκε από το γεγονός ότι πολλές από τις ρωσικές επιδρομές εναντίον της HTS έλαβαν χώρα κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Κατά τη διάρκεια των πτήσεων τους, οι ρώσοι βομβαρδιστές μαχητών είχαν τη δυνατότητα να πετάξουν ανεμπόδιστα στον τουρκικό εναέριο χώρο προκειμένου να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail