Προστατέψτε τα Δωδεκάνησα - Καιροφυλακτούν πάντα οι γείτονές μας

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Οι εκβιασμοί και οι απειλές του Τζιχαντιστή – Χαριτζή Σουλτάνου της Τουρκίας Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν προς τους λαούς του Ιράκ, του Ιράν, της Συρίας και του Κουρδιστάν, είναι σε καθημερινή βάση πλέον, μετά το δημοψήφισμα των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ στις 25 Σεπτεμβρίου 2017. 

Εκτοξεύονται από το βρώμικο στόμα του, απειλές του τύπου: Θα σας τελειώσω με πείνα και δίψα! Απάνθρωπες απειλές, που παρουσιάζουν το πραγματικό πρόσωπο του Ερντογάν για άλλη μια φορά!
Εκείνου, του αιμοσταγούς ανθρώπου που δεν θα διστάσει να εφαρμόσει τέτοιου είδους απειλές και εναντίον της Ελλάδος και ειδικότερα εναντίον της υπερευαίσθητης για την άμυνα και την επιβίωση της Πατρίδος μας, περιοχής των Δωδεκανήσων! 

Από τη στιγμή που η Πολιτεία μας δεν επιδεικνύει για τα Δωδεκάνησα, εκείνον τον υπερβάλλοντα ζήλο που θα έπρεπε και θα απαιτείτο! Και είμαι πολύ προσεκτικός στη διατύπωση, γιατί καιροφυλακτούν οι πράκτορες της Τουρκίας που έχουν “πλημμυρίσει” τα Δωδεκάνησα και είναι το μάτι και το αυτί του Ερντογάν!

Ανύπαρκτη και εφησυχάζουσα Πολιτεία

Αλλά, όσο δεν αλλάζει το οργανωτικό και λειτουργικό πλαίσιο – σύστημα τοποθετήσεων – μεταθέσεων – διορισμών – αποσπάσεων των γιατρών μας και των νοσηλευτών μας στα Δωδεκάνησα και στα νησιά μας, του Ανατολικού Αιγαίου, τόσο περισσότερο ο Ερντογάν θα “έρχεται” πιο κοντά στα Νησιά μας! Τόσο οι Τούρκοι θα προβάλουν ως επιχείρημα την “ειρηνική” κατάληψη των νησιών μας, όταν οι κάτοικοι των Νησιών μας καταφεύγουν για ιατρική περίθαλψη και νοσηλεία, απέναντι, στα Μικρασιατικά παράλια!
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, το γεγονός πως, στην κοιτίδα της Ιατρικής Επιστήμης και την Πατρίδα του Ιπποκράτη (Κως) να αρνούνται να πηγαίνουν Έλληνες γιατροί, έστω για να υπηρετήσουν και την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι να πασχίζουν να οικειοποιηθούν ακόμη και την πατρότητα του Ιπποκράτη!
Και φέρουν τρομακτικές ευθύνες για αυτήν την κατάντια, όλοι οι Βουλευτές που εκλέγονται στα Νησιά μας, του Αιγαίου μας! Οι οποίοι, αντί να “θωρακίσουν” τα Νησιά μας, φρόντισαν να τα απογυμνώσουν από κάθε είδους υποδομή και να τα ξεπουλήσουν στους Τούρκους, στους Γερμανούς, στους Άγγλους και σε άλλους “φίλους” μας!

Καιροφυλακτούν πάντα οι γείτονές μας

Είναι κοινής παραδοχής πως, τουλάχιστον στην εκδήλωση του ισχυρού σεισμού στην Κω, ο κυβερνητικός μηχανισμός βρισκόταν σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής, κυρίως των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας!
Εάν δεν συνέβαινε αυτό, φρονώ ότι οι Τούρκοι θα επενέβαιναν “ειρηνικά” και θα προσπαθούσαν να “βοηθήσουν”, τη δυστυχία μας! Αφού, η απόσταση που μας χωρίζει είναι πάρα πολύ μικρή και βέβαια, αφού διαθέτουν εν αφθονία μέσα, που θα μπορούσαν να διαχειριστούν μια καταστροφή, με την ταυτόχρονη εκμετάλλευση αυτής της φυσικής καταστροφής!
Άλλωστε, οι Τούρκοι βαδίζουν πάντα επί ενός καλοδουλεμένου σχεδίου, και γι΄ αυτό είχαν ναυπηγήσει από το 2010, δυο μεγάλα πλωτά νοσοκομειακά σκάφη, χωρητικότητας 1500 κλινών νοσηλείας, έκαστο (τα οποία ενδεχομένως χρησιμοποιούνται και ως αποβατικά)!
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, οι Τούρκοι θα αποδείκνυαν πως είναι ικανότεροι στη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο νευραλγικό χώρο του Αιγαίου μας!
Το άλλο κομμάτι της πολιτικής τους και με το οποίο προσπαθούν να δημιουργήσουν την “επανάσταση” των κατοίκων των Νησιών μας, εναντίον της ελληνικής Πολιτείας, είναι η ανθρωπιστική κρίση που τεχνηέντως δημιουργούν, διά μέσω της αθρόας παράνομης μετανάστευσης στα Νησιά μας!
Όταν και σήμερα, τα κύματα των μεταναστών είναι υπέρμετρα αυξημένα και φθάνουν τα επίπεδα του 2015, πριν δηλαδή από τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το “προσφυγικό”!

Βοήθεια και προβολή από την Ελλάδα και όχι από την Τουρκία

Δυστυχώς όμως, όλοι μας εν τη αφελεία μας (θέλω να πιστεύω) υποβοηθούμε τα πονηρά αλυτρωτικά σχέδια της Τουρκίας. Από τη στιγμή που στην Κω διοργανώθηκε
για δεύτερη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ τουρκικού κινηματογράφου! Με μια ενημερωτική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Κωνσταντινούπολη με Τούρκους και τουρκο-λάγνους παρισταμένους!
Άραγε, διερωτηθήκαμε γιατί κόπτονται και δείχνουν τέτοιο ενδιαφέρον για το νησί οι Τούρκοι; Όταν έχουν καταφέρει να πλημμυρίσουν το νησί με ισλαμιστές παράτυπους μετανάστες υπό του τύπου της προσωρινής διαμονής, που θα εξελιχθεί σε μόνιμη; Όταν το μουσουλμανικό στοιχείο είναι ήδη πολυπληθές στο νησί πριν από την νέα “εισβολή” τους με αφορμή τον πόλεμο στη Συρία;
Θεωρώ πως, η Κως δεν έχει καμιά ανάγκη τουριστικής προβολής μέσω τέτοιων δουλικών, αν όχι προδοτικών ενεργειών! Η Κως είναι διάσημη στα πέρατα της γης για τις φυσικές ομορφιές της, για την αρχαία ιστορία της και τα αξιοθέατά της, και δεν χρειάζεται χείρα βοηθείας από την Τουρκία!
Απλά, θα πρέπει η ελληνική Πολιτεία να πράττει έγκαιρα, πριν από την κάθε καλοκαιρινή περίοδο, μέσω του Υπουργείου Τουρισμού τα απολύτως αυτονόητα, για να διαφημίσει τα νησιά μας και σε όσους δεν γνωρίζουν την αξία των Δωδεκανήσων και των νησιών μας του Ανατολικού Αιγαίου!

Για προετοιμασία στην Τουρκοχώρα;;

Όπως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η πρωτοβουλία του καλαθοσφαιρικού ομίλου “Ιπποκράτης” να μεταβεί στην Τουρκία για προετοιμασία και να συμμετέχει σε τουρνουά! Χάθηκαν τα μέρη σε όλη την ελληνική Επικράτεια; Δεν υπήρχαν τουρνουά στην Ελλάδα ή την Κύπρο και στα οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει η Ομάδα της Κω;
Και ας αφήσουν τις δικαιολογίες και τους ισχυρισμούς πως, τα έξοδα για την Ηπειρωτική Ελλάδα ήταν ακριβά! Επί παραδείγματι στην Ρόδο, η οποία έχει και ομάδα στην Α1 κατηγορία, υπάρχουν όλες οι εγκαταστάσεις για μια σωστή αθλητική προετοιμασία!
Είναι οι ίδιοι σκοτεινοί κύκλοι, αυτοί που έσπρωξαν τον “Ιπποκράτη” στην Τουρκία, με εκείνους που επιθυμούν την κατάργηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) στην Κω και τα Δωδεκάνησα, ώστε η αλληλογραφία να γίνεται με την Ηπειρωτική Ελλάδα με κούριερ τουρκικών συμφερόντων, όπως μας είπανε;;
Μήπως, οι ίδιοι σκοτεινοί κύκλοι επιθυμούν και επιβουλεύονται τη διάλυση του προβληματικού, έστω, Ε.Σ.Υ (Εθνικού Συστήματος Υγείας) στα Νησιά μας, αλλά και των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης;;
Και θα εγκαλέσουμε κυρίως, τον συγκυβερνούντα σήμερα Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο, γιατί έχει περάσει προς τα έξω πως νοιάζεται για τα Νησιά μας!
Είναι όμως έτσι ή υποκρύπτεται κάτι πολύ πιο βαθύ!
Έτσι βρε αδελφέ, μια σκέψη έκανα!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail