Στην Ελλάδα της ανάπτυξης χιλιάδες φοιτητές μένουν χωρίς συγγράμματα λόγω χρεών προς τους εκδότες


Δίχως συγγράματα κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια καθώς τα μέλη του ΣΕΕΒΙ (Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων) αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία την αναστολή της της διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2017 - 2018, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εξοφλήσει τιμολόγια του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΕΒΙ σημειώνει πως «το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εξετάζουν σήμερα (Οκτώβριος 2017) την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 (!!!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος».

Σχετικά με την απόφαση αναστολής της διανομής των συγγραμμάτων, ο ΣΕΒΙ κάνει λόγο για την πιο στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος. «Και άλλες φορές στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις, αλλά σε ανεκτά και επιτρεπτά όρια» συμπληρώνει η ανακοίνωση καλώντας τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να δώσει λύση ώστε έστω την τελευταία στιγμή να αποφευχθούν τα χειρότερα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail