Οι Κούρδοι παρέδωσαν στρατηγική αεροπορική βάση στους Ρώσους στη Συρία

Freepen.gr - Οι ρωσικές δυνάμεις ύψωσαν τη ρώσικη σημαία στην αεροπορική βάση του Menagh στο καντόνι της Αφρίν στη Συρία στη βόρεια ύπαιθρο της επαρχίας του Χαλεπίου, την οποία ήλεγχαν τα τελευταία χρόνια οι κουρδικές πολιτοφυλακές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να αιτιολογήσει τις πτήσεις ρωσικών ελικοπτέρων τα προηγούμενα 24ωρα στην περιοχή καθώς τελικά μετέφεραν άνδρες των ρωσικών δυνάμεων στη βάση. Η κουρδική σημαία της YPG έχει πλέον κατέβει από τον ιστό του στρατιωτικού αεροδρομίου, του οποίου κάποτε η κατάληψη είχε θεωρηθεί αρκετά σημαντική από τους Κούρδους.

Προς το παρόν, οι στρατιωτικοί διοικητές της Ρωσίας, της Τουρκίας και των Κούρδων διαπραγματεύονται τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης κλιμάκωσης στην περιοχή της Αφρίν που αποσκοπεί στον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ των δυνάμεων υπό την ηγεσία της Τουρκίας και των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες οι Κούρδοι παρέδωσαν στους Ρώσους και τις εγκαταστάσεις της πηγής φυσικού αερίου της Konako στο Deir Ezzor ανατολικά του Ευφράτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail