Τι δεν καταλαβαίνεις; Εσένα σου φόρτωσαν χρέος και σε βγάζουν στο δρόμο, το ΠΑΣΟΚ χρεώθηκε μόνο του κι αλλάζει ΑΦΜ

Του Στρατή Μαζίδη

Συνεχίζονται, λέει, οι ζυμώσεις για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς. Αυτό το κόμμα ή μάλλον μόρφωμα ξεκινά με το καλημέρα με πολλά παράδοξα όπως ότι πρώτα θα εκλέξει αρχηγό και μετά θα ονοματισθεί.

Πάντως μέσα σε αυτή τη ζύμη με τα παλαιά υλικά έχει ανακατευθεί και το γνωστό μας ΠΑΣΟΚ μήπως και χαθεί κάπου το χρέος του και με το νέο ΑΦΜ περάσει από την κολυμβήθρα του Σηλωάμ. Ωστόσο αυτό που δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα είναι τι θα απογίνουν τα τεράστια χρέη του ΠΑΣΟΚ. Θα αποπληρωθούν; Σήμερα εξυπηρετούνται άραγε; Γνωρίζει κανείς να μας πει.

Αυτά είναι όμως τα γνωστά πασοκικά κόλπα με τα οποία ζυμώθηκε η Ελλάδα του 1980 σε μεγάλο βαθμό. Να δείχνει πχ ο ένας τις ελιές ή τα ζώα του άλλου για τις επιδοτήσεις, να βγάζεις σύνταξη με 15-20 χρόνια δουλειάς κτλ.

Το ΠΑΣΟΚ δανείστηκε. Χρεώθηκε από μόνο του αλλά σήμερα όχι μόνο διεκδικεί να μην πληρώσει και την ατιμωρισία αλλά θέλει να μας σώσει κι από πάνω. Το πιο αστείο όμως ξέρετε ποιο είναι; Ότι το ΠΑΣΟΚ της πρόωρα συνταξιοδοτηθείσας Φώφης επιδιώκει να εκπροσωπήσει εσάς που μείνατε άνεργοι ή δουλεύετε για να της πληρώνετε τα προνόμια όπως κι εσάς που φορτωθήκατε με χρέη τα οποία σας δημιούργησε το κράτος (πχ χαράτσι-ΕΝΦΙΑ, ληστρικές ασφαλιστικές εισφορές) ενώ δε χρωστούσατε παντού και σήμερα σας τα κατάσχουν όλα.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ αναζητά ως δαίμονας να επιβιώσει εισχωρώντας στα σωθικά ενός άλλου σώματος. Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ όμως πρέπει να πληρωθούν από όσους τα δημιούργησαν καθώς επίσης και εκείνους το δάνειζαν ενώ έβλεπαν τι δημιουργείται. Το ΑΦΜ του να σβήσει όχι γιατί θα μετενσαρκωθεί αλλά γιατί θα σβήσει και το ίδιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail