Επίθεση στην Ιεράπολη μεθοδεύει η Αγκυρα - Αναμένεται σκληρή μάχη με τους Κούρδους

Freepen,gr - Οι προσκείμενοι στην Τουρκία ισλαμιστές στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου  Αλέπο έχουν δηλώσει σαφή πρόθεση να ξεκινήσουν μια επίθεση για να καταλάβουν την Ιεράπολη (Manbij), η οποία σήμερα κατέχεται από τους Κούρδους που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Χθες, σύμφωνα με το almasdarnews, οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία φράξιεςς του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο βόρειο Χαλέπι έριξαν φυλλάδια που ανέφεραν ότι οι Σύριοι αντάρτες θα καταλάβουν την πόλη από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ «ανεξάρτητα από το κόστος».

Η Manbij κατελήφθη από τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις τον Ιούνιο του 2016 μετά από μια μάχη δύο μηνών με το ISIS. Μετά την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη βόρεια Συρία, η Τουρκία απαίτησε να αποσυρθούν όλες οι κουρδικές πολιτοφυλακές στην περιοχή της Manbij ανατολικά του Ευφράτη.

Επισήμως, η Manbij και η περιοχή γύρω από αυτή ελέγχεται από αραβικές ομάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Η πόλη υπήρξε συνεχώς πηγή έντασης και μήλο της έριδος μεταξύ των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και εκείνων που ελέγχει η Τουρκία. 

Εν προκειμένω μπορεί να οδηγηθούμε σε ανάφλεξη στο υπογάστριο της Τουρκίας;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail