Αναβρασμός στο Βελιγράδι για τον Αμερικανό πρέσβη: Να μην ανακατεύεσαι στα εσωτερικά μας θέματα

Photo: BIRN
Freepen.gr - Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν τον αμερικανό πρεσβευτή Kyle Scott ότι παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Σερβίας αφού ο διπλωμάτης επέκρινε τον υπουργό Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν για την εξύμνηση καταδικασθέντων για εγκλήματα πολέμου το 1999.

Η εφημερίδα Vecernje novosti την Παρασκευή κατηγόρησε τον Scott ότι επιθυμεί να ελέγξει τη σερβική κυβέρνηση (φωτο).

Η "δημόσια κριτική του πρεσβευτή του υπουργού Αμυνας Vulin ... παραβίασε τη Σύμβαση της Βιέννης", ανέφερε υπενθυμίζοντας τη σύμβαση του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής επέκρινε τον Vulin αφού μίλησε σε συγκέντρωση πρώην στρατιωτών του Τρίτου Τάγματος του Γιουγκοσλαβικού Στρατού το περασμένο Σάββατο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης δύο καταδικασθέντες για εγκλήματα πολέμου, ο Βλάντιμιρ Λαζαρέιτς, ο πρώην επικεφαλής του Στρατού της Πρίστινα του Γιουγκοσλαβικού Στρατού και ο Νίκολα Σάνοβιτς, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας, που επέστρεψαν στη Σερβία μετά την έκτιση ποινών φυλάκισης.

Ο Λάζαρεβιτς και ο Σάνοβιτς καταδικάστηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε φυλάκιση 14 ετών και 18 ετών αντίστοιχα για τη στρατιωτική εκστρατεία στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Βούλιν δήλωσε ότι η Σερβία δεν ντρέπεται πλέον για εκείνους που «την υπερασπίστηκαν και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να είναι «ήσυχα υπερήφανοι» για τη χώρα.

Ο Σκοτ έκανε retweet την Τετάρτη ένα δημοσίευμα της Washington Post, σχολιάζοντας ότι οι μήνες εργασίας για τη βελτίωση της εικόνας της Σερβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες «υποσκάπτονται με μία μόνο δήλωση».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail