Το πάνε φιρί φιρί για "ατύχημα" στο Αιγαίο οι Τούρκοι - Διπλασιασμός των οπλισμένων σχηματισμών και τρεις φορές επάνω οι εμπλοκές

hvkk.tsk.tr
Έξαρση της προκλητικότητας της τουρκικής πολεμικής Αεροπορίας το 2017 διαπιστώνεται από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΑ σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σε σχέση με πέρυσι τριπλασιάσθηκαν οι οπλισμένοι τουρκικοί σχηματισμοί που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως και διπλασιάσθηκαν οι εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που ανέλαβαν το έργο της αναχαίτησης.

Το 2017 και μέχρι τις 22 Οκτωβρίου έχουν εισέλθει 1.147 τουρκικά αεροσκάφη, έχουν καταγραφεί 944 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 2.847 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Οι οπλισμένοι σχηματισμοί ήταν 237 οι εμπλοκές που σημειώθηκαν με τα ελληνικά αεροσκάφη 167, και καταγράφηκαν 36 πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά.

Αντίστοιχα το 2016 είχαν εισέλθει 1.016 τουρκικά αεροσκάφη, είχαν καταγραφεί 902 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που είχαν εξελιχθεί σε 1.671 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Οι οπλισμένοι σχηματισμοί ήταν 86, είχαν σημειωθεί 68 εμπλοκές και είχαν καταγραφεί 57 πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

To 2014 εισήλθαν 1.269 τουρκικά αεροσκάφη. Είχαν καταγραφεί 801 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 2.241 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Οι οπλισμένοι σχηματισμοί ήταν 145, είχαν σημειωθεί 8 εμπλοκές και είχαν καταγραφεί 14 πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail