Χοντρό άδειασμα και μεγάλη προσβολή από τις ΗΠΑ στους Κούρδους (που έγιναν πιόνια τους) για τον Οτσαλάν

Freepen.gr - Το Σάββατο, η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία εξέδωσε επίσημη δήλωση που καταδικάζει την ανάρτηση του γιγαντιαίου πανό με τη μορφή του ηγέτη του Κουρδιστάν Εργατικού Κόμματος (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, το οποίο ανέβασαν οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην πόλη Raqqa.

Οι κουρδικές φατρίες της SDF - YPG και YPJ - ανήρτησαν το πανό του Ocalan στο κέντρο της Raqqa και δήλωσαν τη «νίκη» του επί του ISIS στην πόλη την Παρασκευή με την κατάληψή της..

Ωστόσο άμεση και πολλαπλή ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να ήταν αρκετά πιο ουδέτερη, απέναντι στους Κούρδους οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ένα αμερικανικό πιόνι στην περιοχή, που έφτασαν στο κατώτατο σημείο να μιλήσει με Σαουδική Αραβία και να συνεργαστεί με το ISIS καθώς συντονίζονται από τα ίδια κέντρα.

Συγκεκριμένα η αμερικανική πρεσβεία με ανακοίνωσή της ενθάρρυνε όλες τις πλευρές να αποφύγουν πράξεις που «θα μπορούσαν να αυξήσουν την ένταση». Η αμερικανική πρεσβεία τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και υπογράμμισαν ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση

Η αμερικανική πρεσβεία δήλωσε επίσης ότι ο Οτσαλάν βρίσκεται στη φυλακή στην Τουρκία λόγω τρομοκρατικών πράξεων που κατάφερε στα πλαίσια του ΡΚΚ. Η πρεσβεία προσέθεσε ότι ο Οτσαλάν "δεν αξίζει το σεβασμό".

Το γεγονός ότι η δήλωση κυκλοφόρησε μόνο στην τουρκική γλώσσα, ενδεχομένως για λόγους τουρκικής εσωτερικής κατανάλωσης, δεν αναιρεί το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε στην έκταση και την σκληρότητα που δόθηκε.

Την Παρασκευή, ο Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Major Galloway, καταδίκασε επίσης την ενέργεια των Κούρδων:

“The PKK has been a U.S. designated Foreign Terrorist Organization since 1997 and we continue to see PKK as a destabilizing actor it the region. The United States continues to support our NATO Ally Turkey in its multi-decade struggle against the PKK and recognizes the loss of life Turkey has suffered in that conflict" δήλωσε ο Major Galloway, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail