Εκρηκτική η κατάσταση στη Μόρια - Μετακίνηση μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα

Αναδημοσίευση από: thinknews.gr

Με τη μετακίνηση από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της Μόριας στην Αττική και από εκεί στην άλλη Ελλάδα, μεγάλου αριθμού ατόμων ιδίως της κατηγορίας των λεγόμενων ευάλωτων ομάδων επιχειρείται να ανατραπεί η εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον χώρο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στον καταυλισμό διαμένουν περισσότερα από 5,5 χιλιάδες άτομα όταν οι υποδομές σε αυτό είναι για 2,5 χιλιάδες.

Τις περασμένες μέρες από τη Μόρια μεταφέρθηκαν περί τα 300 άτομα, ενώ την Τετάρτη κατά την επίσκεψη των γενικών γραμματέων Μετανάστευσης Μιλτιάδη Κλάπα και Υποδοχής Ανδρέα Γκουγκουλή αποφασίστηκε μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου να έχουν αποχωρήσει από το νησί άλλα 1.500 άτομα.

Ας σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στη Μυτιλήνη, περιμένοντας να συζητηθεί η αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλλει, βρίσκονται εγκλωβισμένα περισσότερα από 7,5 χιλιάδες άτομα, αριθμός ρεκόρ από την υπογραφή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωση – Τουρκίας το Μάρτιο του 2016, μέχρι σήμερα.

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει καλύτερη όταν μεγάλο μέρος του καταυλισμού που αυτή τη στιγμή κατέχεται από την υπηρεσία ασύλου θα απελευθερωθεί αφού η υπηρεσία μετακομίζει σε άλλο κτίριο. Οι κτιριακές υποδομές της υπηρεσίας ασύλου αναμένεται να απελευθερώσουν χώρους για τη στέγαση περισσότερων των 500 ατόμων.

Την Πέμπτη, περίπου 120 άτομα αποβιβάστηκαν σε ακτές της Μυτιλήνης ενώ 150 άτομα έφτασαν στις Οινούσες της Χίου Συνολικά τον Οκτώβριο στο Βόρειο Αιγαίο έφτασαν 2.263 άτομα. Από αυτά 1.348 στη Λέσβο, 722 στη Χίο και 193 στη Σάμο.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...