Σύστημα πυροβολικού Bagira - Το νέο υπερόπλο στις Ρωσικές Κορβέτες φοβίζει το ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Το ρωσικό σχέδιο 12341 που αφορά κορβέτες κατηγορίας Ovod (ΝΑΤΟ: Νανούχκα) ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση του μοναδικού συστήματος πυροβολικού Bagira (Fire Control System), το οποίο επιτρέπει τη δέσμευση επιφανειών εδάφους, επιφάνειας και ακόμη και αέρος σε δευτερόλεπτα ημέρα και νύχτα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το Bagira εντοπίζει τους στόχους, τους αναγνωρίζει μέσω ραντάρ και ενός οπτικό-ηλεκτρονικού συστήματος και τους καταστρέφει με εντολή χειριστή σε αυτόματη λειτουργία. Το σύστημα ρυθμίζει την εκτόξευση πριν από κάθε λήψη, λαμβάνοντας υπόψη αρκετές δεκάδες διαφορετικών παραμέτρων, σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κορβέτες του Σχεδίου 12341 είναι μεταξύ των πιο επικίνδυνων πλοίων του Ρωσικού Ναυτικού. Μπορούν να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικές πυραυλικές επιθέσεις και να απομακρυνθούν, ενώ το Bagira θα ενισχύσει ουσιαστικά τις ικανότητές τους. Η διοίκηση του ρωσικού ναυτικού ενημέρωσε την εφημερίδα Izvestia ότι οι κορβέτες των στόλων του Ειρηνικού και της Βαλτικής έχουν ήδη εγκατεστημένο το Bagira που θα ενσωματωθεί επίσης εγκαίρως στον εξοπλισμό των πλοίων των στόλων της Βόρειας και της Μαύρης Θάλασσας.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι κορβέτες του στόλου του Ειρηνικού δοκίμασαν για πρώτη φορά το νέο FCS κατά τη διάρκεια ασκήσεων κοντά στη χερσόνησο της Kamchatka αυτό το καλοκαίρι. Τα πληρώματα της ταξιαρχίας του στόλου κατέστρεψαν με επιτυχία τόσο στόχους επιφανείας όσο και εδάφους.

Οι κορβέτες του Σχεδίου 12341 διαθέτουν εκτόπισμα άνω των 700 τόνων και μήκος μικρότερο από 60 μέτρα. Είναι οπλισμένες με τα βλήματα P-120 Malakhit, ένα πολεμικό όπλο AK-176 76 mm και ένα σύστημα AK-630M 30 mm. Το AK-176 έχει ταχύτητα εκκίνησης μέχρι 130 γύρους ανά λεπτό και εύρος πυροδότησης περίπου 15 χλμ.

Όσον αφορά το Bagira, είναι ένα εξελιγμένο σύστημα. Τα πολυλειτουργικά ραντάρ και ένα οπτικό-ηλεκτρονικό σύστημα είναι ενσωματωμένα σε υπερκατασκευές ενός πλοίου. Ανιχνεύουν στόχους, τους αναγνωρίζουν και παρακολουθούν μια κυκλική περιφέρεια γύρω από το κέντρο του στόχου. Ένα ειδικό σύστημα αναλύει την ταχύτητα και τη δρομολόγηση ενός στόχου και ενός πλοίου, τις καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες. Στη συνέχεια, το Bagira αναλαμβάνει τον έλεγχο των συστημάτων πυροβολικού. Μόλις καταστραφεί ένας στόχος, το FCS σταματάει να πυροδοτεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail