Αποσχιστική φωτιά καίει την Ισπανία - Στο 90% το ΝΑΙ για ανεξάρτητη Καταλονία

Freepen.gr - Με 90,09% και 2.020.144 ψήφους επικράτησε το ΝΑΙ στην ανεξαρτησία της Καταλονίας σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση. Στο δημοψήφισμα συμμετείχαν περίπου 2,26 εκατομμύρια πολίτες ή αλλιώς το 42,3% του συνόλου των ψηφοφόρων στην Καταλονία, που φθάνουν τα 5,34 εκατομμύρια, παρά τα όσα πρωτοφανή γεγονότα έλαβαν χώρα με τη χρήση βίας από τις ισπανικές αστυνομικές δυνάμεις.

«Δεν έγινε σήμερα δημοψήφισμα στην Καταλονία. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των Καταλανών δεν ήθελαν να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα και τήρησαν τον νόμο. Μοναδικός στόχος της σημερινής διαδικασίας ήταν να σπείρει τη διχόνοια, να φέρει τους πολίτες αντιμέτωπους τον έναν με τον άλλο και να προκαλέσει ανεπιθύμητες καταστάσεις. Αυτή η διαδικασία απέτυχε» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι  που εν τέλει παραδέχθηκε πως η συνύπαρξη επλήγη πλέον σοβαρά.

Ωστόσο αν δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα, πως δικαιολογείται το ξύλο και οι εκατοντάδες τραυματισμοί των Καταλανών;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail