“Μπορεί να ζήσουμε τα αποτελέσματα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου μέσα σε 6 ώρες”!

Αναδημοσίευση από: militaire.gr

Ο πρώην Αμερικανός υπουργός Άμυνας Γουίλιαμ Πέρι προειδοποίησε ότι οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχουν εισέλθει σε “νέο Ψυχρό Πόλεμο” και ότι οι σημερινές παγκόσμιες συνθήκες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρηνικές συγκρούσεις.

Μιλώντας στο Διεθνές Φόρουμ του Λουξεμβούργου για την Πρόληψη της Πυρηνικής Καταστροφής στο Παρίσι τη Δευτέρα, ο Πέρι ρώτησε : «Έχουμε ξεχάσει την Κούβα και την πυραυλική κρίση;»

Συνέχισε να θυμάται μια σειρά από επεισόδια μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν το σφάλμα ενός ανθρώπου ή ενός μηχανήματος προκάλεσε κρίσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρηνικές συγκρούσεις.

“Ξεκινάμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, με το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα να είναι ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Οι σχέσεις τους σήμερα , είναι συγκρίσιμες με τις σκοτεινές ημέρες του Ψυχρού Πολέμου. Πώς θα μπορούσαμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό; “.

Ο Πέρι προειδοποίησε ότι η κλιμάκωση της σημερινής παγκόσμιας κατάστασης θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες σε λίγες ώρες, σημειώνοντας συγκεκριμένα τη δυνατότητα κλιμάκωσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, της Ινδίας και του Πακιστάν ή της Βόρειας και Νότιας Κορέας.

“Θα μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, μόνο μέσα σε έξι ώρες αντί για έξι χρόνια”, ανέφερε.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...