Τούρκος καθηγητής Αρχαιολογίας: πριν από 3.000 χρόνια δεν υπήρχε καν το όνομα "Τούρκος"

Αναδημοσίευση από: tourkikanea.gr

Τάφοι που βρέθηκαν κατά τις εκσκαφές του μετρό στην περιοχή Μπεσίκτας, αναφέρθηκε πως ανήκαν σε Τούρκους. Ο καθηγητής Αρχαιολογία του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Δρ. Σεβκέτ Ντονμέζ δήλωσε σχετικά: ¨Οι τάφοι αυτοί δεν είναι τάφοι Τούρκων. Στους Τούρκους δεν υπάρχει παράδοση καύσης νεκρού. Και πριν από 3.000 χρόνια δεν υπήρχε καν το όνομα ¨Τούρκος¨.

Στις εκσκαφές που γίνονται στην περιοχή Μπεσίκτας για την κατασκευή εκεί του σταθμού του μετρό, βρέθηκαν τάφοι ηλικίας 3.500 ετών.
…………….
Οι τάφοι που βρέθηκαν εκεί εκτιμάται ως είναι οι πιο παλιοί τάφοι της Κωνσταντινούπολης και συνεχίζονται οι εργασίες για τον πλήρη αποκάλυψη τους.
……………….
Ο καθηγητής Ντονμέζ δήλωσε: ¨Όταν τον Σεπτέμβριο πήγα στην περιοχή εκεί είδα ότι οι τάφοι ήταν τύπου μαυσωλείου. Καθώς πάνω τους ρίχτηκαν χώματα και πέτρες ώστε να σχηματισθεί λοφίσκος, έγραψα τότε πως μπορεί να ανήκουν σε Χιτίτες ή Τούρκους. Χτες μια εφημερίδα έγραψε πως αυτοί είναι οι πρώτοι τάφοι Τούρκων στην Τουρκία αλλά αυτό δεν είναι σωστό.¨

Ο Ντονμέζ είπε πως η είδηση περιείχε πληροφορίες που έγραψε ο ίδιος, αλλά ότι η επικεφαλίδα δεν αντανακλά την αλήθεια. Ο Ντονμέζ είπε πως ¨Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως οι τάφοι εδώ ανήκουν σε Τούρκους. Και μάλιστα τα πτώματα σε αυτούς τους τάφους έχουν καεί. Σε κανένα τουρκικό τάφο ανάλογου τύπου δεν υπάρχει παράδοση καψίματος¨.

¨ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ¨

Ο καθηγητής Ντονμέζ ανέφερε πως η καύση των νεκρών γενικά συναντάται στους Θρακιώτες και δήλωσε πως ¨Εγώ πιστεύω πως είναι πολύ πιο πιθανό να ανήκουν σε Θρακιώτες. Σε αυτό το στάδιο δεν είναι και πολύ σωστό να λέμε πως ανήκουν σε Τούρκους Πριν από 3.000 χρόνια δεν υπήρχε ούτε το όνομα ¨Τούρκος¨.  Να μην γράφουν έτσι οι δημοσιογράφοι, ας αφήσουν αυτή την δουλειά στους επιστήμονες.
28/10/2017

Σχ: Τι άγχος και αυτό που έχουν οι έρμοι οι Τούρκοι, να αποδείξουν με το ζόρι πως είναι ντόπιοι στην Μικρά Ασία!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...