Εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου με € 30.000 το κεφάλι - Η εκτέλεση ζευγαριού μπροστά στα παιδιά του


Skitterphoto - pixabay
Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονίες (συμβόλαια θανάτου), ληστείες, εκβιάσεις και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εξιχνιάστηκε η διπλή ανθρωποκτονία 53χρονου υπηκόου Αλβανίας και της 50χρονης συζύγου του, που έλαβε χώρα εντός της οικίας, που διέμεναν με τα δύο παιδιά τους, στο Περιστέρι Αττικής την 03η Φεβρουάριου 2017. Παράλληλα, εξετάζεται η συμμέτοχη τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. 

Δράστες είναι 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, (2) ημεδαποί ηλικίας 20 και 32 ετών, φυσικοί αυτουργοί των κατά παραγγελία ανθρωποκτονιών, καθώς και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 46 και 53 χρόνων, ηθικοί αυτουργοί αυτών. 

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων και συνελήφθησαν οι (4) εξ’ αυτών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί ο 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, δεύτερος ηθικός αυτουργός (εντολέας) των κατά παραγγελία ανθρωποκτονιών. 

Ως προς το χρονικό της διπλής ανθρωποκτονίας, πρώτες πρωινές ώρες της 03ης Φεβρουαρίου 2017, οι δράστες εισήλθαν σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στο Περιστέρι, όπου διέμενε το ζεύγος μαζί με τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 17 και 28 ετών και αφού τραυμάτισαν θανάσιμα στο κεφάλι, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, το ζευγάρι, απεχώρησαν αφαιρώντας πορτοφόλι.

Η Αστυνόμος Β' Ιωάννα Ροτζιόκου, σημειώνει ότι από την προσεκτική αυτοψία του τόπου του εγκλήματος, την ανάλυση του περιστατικού και του modus operandi και με δεδομένα - ιδιαίτερα- την πλήξη των θυμάτων με βολή στο κεφάλι, την απουσία ιχνών διάρρηξης και ενδείξεων πάλης ή αντίστασης, αλλά και από επιμέρους ερευνητικά δεδομένα προσανατολιστήκαμε, από τα πρώιμα στάδια της έρευνας, σε υπόθεση που παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου».

Από την πολύμηνη έρευνα διακριβώθηκε όλη η αλληλουχία των γεγονότων, που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία «κατά παραγγελία», η οποία δόθηκε με κίνητρο τις οικονομικές διαφορές που είχαν με το 53χρονο θύμα και με ταυτόχρονη δολοφονία της συζύγου του, για να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Από την συνδυαστική ανάλυση του προανακριτικού υλικού και τη μεθοδική αστυνομική έρευνα συγκεντρώθηκαν στοιχεία που οδηγούσαν στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων δραστών και την πλήρη διακρίβωσή τους.

Ακολούθως, μετά από εκτεταμένες έρευνες σε περιοχές την Βορειοανατολικής Αττικής και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα 29χρονος υπήκοος Αλβανίας και δυο ημεδαπούς 32 και 20 ετών, που συγκροτούν τους φυσικούς αυτουργούς καθώς και 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μαζί με από ένα ακόμα ομοεθνή του, που αναζητείται, αποτελούν τους εντολείς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του ζευγαριού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δυο ηθικοί αυτουργοί χρωστούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό στο 53χρονο θύμα και για το λόγο αυτό έδωσαν την παραγγελία για τη δολοφονία τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του, με χρηματική αμοιβή 30.000 ευρώ για τον καθένα.


Η εξιχνίαση βασίστηκε, κατά κύριο λόγο, σε αποτελέσματα ερευνητικών διαδικασιών και ενεργειών, καθώς η απουσία ιχνών που να συνδέουν την παρουσία των δραστών στο χώρο του εγκλήματος μεγιστοποιούσε το βαθμό δυσκολίας της υπόθεσης.

Όλοι οι συλληφθέντες αποδέχτηκαν πλήρως και περιέγραψαν επακριβώς τις πράξεις και τους ρόλους, που τους αποδίδονται στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας.

ημειώνεται ότι κάποια από τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθώς:
  • ο 29χρονος υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη, έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα - μεταξύ άλλων - της ληστείας, των κλοπών κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και
  • ο 53χρονος υπήκοος Αλβανίας που αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, έχει κατηγορηθεί για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η δραστηριότητα της οποίας συνίσταται στη διάπραξη «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονιών, καθώς και στην τέλεση ληστειών και εκβιάσεων, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης για διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών, υποβλήθηκε χθες (11-10-2017), στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε για Κύρια Ανάκριση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail