Το Россия 24 παρουσιάζει το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Freepen.gr - Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Το Россия 24 παρουσιάζει το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Κώστα Καραμανλή κάνοντας λόγο για συμμετοχή ξένων πρακτορών και εμπλοκή προσώπων από τον στρατό, την πολιτική και άλλες "εξουσίες".

Το εκτενές ρεπορτάζ κάνει λόγο για καλά οργανωμένη ομάδα που παρακολουθούσε τον πρώην πρωθυπουργό με πιθανό απώτερο στόχο τη δολοφονία του. 

Το Россия 24 αναφέρει ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες FSB ενημέρωσαν με διαβαθμισμένο έγγραφο την ΕΥΠ το οποίο όμως έφτασε στον τύπο. Οι Ρώσοι είχαν αντιληφθεί ότι ξένοι πράκτορες είχαν παγιδεύσει τις συνομιλίες του Κώστα Καραμανλή με το Βούλγαρο πρωθυπουργό Παρβάνωφ και το Ρώσο πρόεδρο Πούτιν σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε ευρύτερη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ελλάδας το 2008 μέσω διαφόρων ενεργειών και με εμπλοκή επτά τρομοκρατικών ομάδων για να κυριαρχήσει ο φόβος και το χάος κατά τα Δεκεμβριανά επεισόδια σε αρκετές πόλεις και την Αθήνα.

Η κυβέρνηση Καραμανλή αποδυναμώθηκε, ο ίδιος οδηγήθηκε στην έξοδο, η αγορά ρωσικών όπλων και ο αγωγός πάγωσαν ενώ κανένας μετέπειτα πρωθυπουργός δεν ξαναμίλησε για "στρατηγική σχέση" με τη Ρωσία.

Η συνέχεια στο βίντεο το οποίο έχει αγγλικούς υπότιτλους:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail