Το Βατερλώ των συντάξεων - Με τα νέα μέτρα, το 2020 οι μισοί συνταξιούχοι θα λαμβάνουν κάτω από € 500 και οι υπόλοιποι κάτω από € 1000

stevepb - pixabay
Η γήρανση του πληθυσμού με την αύξηση των συνταξιούχων που οφείλεται στα ιατρικά επιτεύγματα σε συνδυασμό όμως με την υπογεννητικότητα , οδηγεί σε ένα εκρηκτικό πρόβλημα δημογραφικά και τις συντάξεις από το 2012 και μετά.

Όπως αναφέρει ο Σάββας Ρομπόλης αν ισχύσουν τα νέα μέτρα, τότε από το 2020 θα έχουμε 3 εκ. συνταξιούχους, οι μισοί εκ των οποίων θα λαμβάνουν κάτω από € 500 και οι υπόλοιποι κάτω από € 1000.

Χρειάζεται όπως είπε ριζική μεταρρύθμιση στο Συνταξιοδοτικό – Ασφαλιστικό και όχι να πάμε στην 26η περικοπή των συντάξεων με τις επικουρικές να οδεύουν για κάτω και από τα 100 ευρώ, έως κατάργηση. 

Η εξεύρεση άλλων κοινωνικών πόρων καθίσταται πλέον κυρίαρχο πολιτικό θέμα για όλο το πολιτικό σύστημα τα επόμενα χρόνια, όσο κι αν αυτό σφυρίζει αδιάφορα, πιστεύοντας ότι η μονοδιάστατη περικοπή συντάξεων εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του και ενώ αυτό βαδίζει σε κατάρρευση.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...