Οι μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις της Ευρώπης σε επιθετικά υποβρύχια το 2017 - Ποια θέση έχει η Ελλάδα

Freepen.gr - Μετά την παρουσίαση της δυναμικότητας των ευρωπαϊκών στόλων σε πλοία επιφανείας, το navalanalyses.blogspot.gr παρουσιάζει και δεύτερο infographic, που ονομάζεται The Submarines Attack of Europe το 2017, απεικονίζοντας όλα τα υποβρύχια επίθεσης που βρίσκονται στην Ευρώπη. 

Λάβετε υπόψη ότι η γραφική παράσταση υπογραμμίζει τα σκάφη που τροφοδοτούνται με πυρηνική ενέργεια (SSN), αυτά που είναι εξοπλισμένα με Air-Independent Propulsion (AIP) δηλαδή σύστημα αναερόβιας πρόωσης και εκείνα που δεν είναι ενεργά τα τελευταία χρόνια. Τα πυρηνικά υποβρύχια που φέρουν βαλλιστικούς πυραύλούς δεν περιλαμβάνονται στο γράφημα. Επομένως, τα τέσσερα (4) υποβρύχια κατηγορίας Vanguard του Royal Navy (Ηνωμένο Βασίλειο) και τα τέσσερα (4) triomphant class submarines του Marine Nationale (Γαλλία) δεν απεικονίζονται. 

Μόνο δύο χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, διαθέτουν πυρηνικά υποβρύχια, ενώ υπάρχουν πέντε χώρες που εκμεταλλεύονται υποβρύχια εξοπλισμένα με Air-Independent Propulsion (AIP) όπως είναι η Ελλάδα με τα κλάσης Παπανικολής. 

Η Ρουμανία στην πραγματικότητα δεν έχει υποβρύχιο, καθώς το μοναδικό υποβρύχιο της, το Delfinul, είναι ανενεργό από το 1995.


Πατήστε στο γράφημα για μεγέθυνση

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail