Το Κόσοβο τίμησε με παράσημο (που θυμίζει τενεκεδόκουτο) πιλότο των ΗΠΑ που βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία το 1999

Freepen.gr - Ο διοικητής των δυνάμεων ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, Rrahman Rama, εξ ονόματος του προέδρου Hashim Thaci, απένειμε στον επικεφαλής της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας David Goldfein το μετάλλιο «Διάταγμα της Ελευθερίας» (που μοιάζει πιο πολύ με γκαζοτενεκέ για ανακύκλωση) την Παρασκευή για τη συμμετοχή του στην εκστρατεία αεροπορικών επιθέσεων στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Ο στρατηγός Ράμα "ευχαρίστησε τον στρατηγό Goldfein για τη θυσία του για υπεράσπιση των δημοκρατικών και ανθρώπινων αξιών κατά τον τελευταίο πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο", αναφέρει η δήλωση του Υπουργείου των δυνάμεων ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Ράμα τόνισεε επίσης ότι ο λαός του Κοσσυφοπεδίου θα είναι ευγνώμων για πάντα στον αμερικανικό λαό και τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο Goldfein ήταν πιλότος που είχε συμμετάσχει στη βομβιστική επίθεση του ΝΑΤΟ, η οποία αιματοκύλισε τη Γιουγκοσλαβία (Σερβία + Μαυροβούνιο) με απώτερο σκοπό την απόσχιση του Κοσυφοπεδίου.

Το αεροσκάφος του Goldfein , ένα F-16 καταρρίφθηκε από τον Γιουγκοσλαβικό Στρατό τονΜάιο του 1999 και συνετρίβη στη δυτική Σερβία, αλλά επέζησε και σώθηκε από δυνάμεις του ΝΑΤΟ για να παραλάβει σήμερα με περηφάνια το τενεκεδόκουτο από τον υπουργό του προτεκτοράτου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail