10 δις δολάρια σε μια μέρα. Έχουμε ξεφύγει εντελώς;

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Την Παρασκευή που μας πέρασε, ο γνωστός Jeff Bezos, κέρδισε σε μια μόνο μέρα 10 δις δολάρια. Με αυτά τα χρήματα όμως σώζεται ένα ολόκληρο κράτος. Έχουμε ξεφύγει εντελώς τελικά;

Η περιουσία του ανέρχεται σε περίπου 100 δις. Με αυτό τον πλούτο θα μπορούσαν να σωθούν, από τη μία μέρα στην άλλη, 10 εκατομμύρια Έλληνες και ταυτόχρονα η Ελλάδα να γίνει μια πλούσια χώρα με αξιόχρεο ΑΑΑ.

Είπαμε, ελεύθερη οικονομία κ.λ.π. φίλοι μου, αλλά εδώ ως ανθρωπότητα έχουμε ξεφύγει τελείως.

Ο παραδοσιακός βιομήχανος ακόμα κι ο εφοπλιστής, προκειμένου να αποκτήσουν 10 δις δολάρια, μπορεί να χρειάζονταν ή και να χρειαστούν κάποιες επιπρόσθετες ζωές να ζήσουν, χώρια οι χαμένες ζωές όσων εργάζονται στις δουλειές τους. Εδώ όμως βλέπουμε ανθρώπους να κερδίζουν 10 δις δολάρια σε μια μόνο μέρα.

Αυτό δεν είναι υγιές σύμπτωμα και είναι ένα από τα βασικότερα συμπτώματα της καζινοκαπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αποκτηθούν τέτοια πλούτη, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι τα χάνουν. Γιατί όμως να κρέμεται η ζωής μας από τέτοια αφύσικα οικονομικά παιχνίδια.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...