Η Ρωσία δοκίμασε τον τεράστιο βαλλιστικό πύραυλο TOPOL-M με προηγμένη πυρηνική κεφαλή

Οι στρατηγικές δυνάμεις πυραύλων της Ρωσίας διεξήγαγαν δοκιμή για μια πειραματική πυρηνική πυρηνική κεφαλή χθες τη νύχτα. Η νέα κεφαλή έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τα τελευταία δυτικά αντιβαλλιστικά συστήματα πυραύλων.

Χθες το βράδυ, η Ρωσία δοκίμασε το διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο TOPOL-M που φέρει μια νέα γενιά κεφαλής στο κέντρο δοκιμής πυραύλων Kapustin Yar στην περιοχή Αστραχάν. Σχετικό βίντεο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Η κεφαλή, που βρίσκεται ακόμα στο πειραματικό στάδιο του σχεδιασμού της, αποτελεί απάντηση σε πιο σύγχρονα αντιβαλλιστικά συστήματα πυραύλων που έχουν παραχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν αναπτυχθεί σε όλη την Ευρώπη και την Ανατολική Ασία τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές, δοκιμάστηκαν διάφορα αντισταθμιστικά μέτρα αντιβαλιστικών πυραύλων που ενσωματώθηκαν στην κεφαλή, ενώ ήταν εν πτήσει, δίχως να δημοσιευθούν λεπτομέρειες.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail