Toύρκος δικηγόρος στη Γερμανία κατηγορείται για μεταφορέας της ISIS - Η ελληνική σύνδεση

Μελίνα Κονταξή

42χρονος Τούρκος δικηγόρος ισλαμιστών με έδρα τη Βόννη θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο με την κατηγορία της βοήθειας στην ISIS όπως γράφει το κουρδικό πρακτορείο Firat. O Mutlu Gunal σύμφωνα με το κατηγορητήριο βοηθούσε τους πελάτες του που ήθελαν να γίνουν μέλη της ISIS να φτάσουν στις περιοχές που έλεγχε η τζιχαντιστική οργάνωση.

Το 2015 το μέλος της ISIS Υunus Y που ζει στη Γερμανία συναντήθηκε με το Gunal και του είπε ότι ήθελε να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές αλλα είχε απαγόρευση ταξιδιού. Τότε ο Gunal του συνέστησε να πάει στη Ρόδο και από κει στην Τουρκία για να φτάσει χωρίς εμπόδια στη Συρία.

Αναφορές δείχνουν ότι ο Yunus ακολούθησε τις οδηγίες του δικηγόρου του για να φτάσει στη Συρία όπου πολέμησε με την ISIS για λίγο πριν επιστρέψει στη Γερμανία. Όταν ο Ynus συνελλήφθη αποκάλυψε ότι ο Gunal τον βοήθησε να φτάσει στο Βέλγιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail