Syriana Analysis: Τώρα κρίνεται ο πόλεμος στη Συρία - Το κυνήγι της βασικής πετρελαιοπηγής

Freepen.gr - Το γνωστό μέσο Syriana Analysis παρουσιάζει μέσα από το παρακάτω σύντομο βίντεο την εξέλιξη της μάχης στο Ντέιρ Εζόρ.

Το S.A. κάνει μια σύντομη αναδρομή στην πολιορκία της πόλης που ξεκίνησε το 2014 σημειώνοντας ότι μέχρι πριν λίγους μήνες κανείς δεν περίμενε πως ο Συριακός Αραβικός Στρατός θα περνούσε ανατολικά του Ευφράτη.

Ωστόσο μόλις έσπασε η πολιορκία της πόλης και διαφάνηκαν οι σχετικές προετοιμασίες διάβασης του ποταμού οι ΗΠΑ διέταξαν άμεσα τους Κούρδους να κατέβουν νότια.

Κονέκο, Ασμπα και Τζάφρα αποτελούν το μήλο της έριδος καθώς έχουν πλούσιες πετρελαιοπηγές οι οποίες εξασφάλιζαν σημαντικό εισόδημα στο ISIS όσο ήλεγχε τις περιοχές και συνόρευε με την Τουρκία. Οι Κούρδοι θέλουν τις πηγές αυτές για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα τυχόν κράτους τους ενώ οι Σύριοι επιδιώκουν να πάρουν πίσω κάθε ίντσα της Συρίας.

Το μέσο σημειώνει επίσης ότι δε δόθηκε τυχαία το πράσινο φως στην Αγκυρα να μπει στο Ιντλίμπ και θεωρεί πως παρά τις προσπάθειες μιας διπλωματικής επίλυσης, δεν αποκλείεται να δούμε εχθροπραξίες ανάμεσα σε Σύριους και Κούρδους γύρω από τις πηγές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail