Θερμή επαφή Βέλγων και Ρώσων στη Βαλτική Θάλασσα - Αναχαιτίστηκαν Su-27

Βελγικά μαχητικά F-16 αναχαίτισαν δύο Su-27 της Ρωσίας και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος στη Βαλτική Θάλασσα κατά τη διάρκεια αποστολής αστυνόμευσης, ανέφερε το ΝΑΤΟ την Τετάρτη.

Το απόγευμα της 5ης Σεπτεμβρίου 2017, ένα ραντάρ του ΝΑΤΟ εντόπισε δύο αεροπορικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εγκατέλειψαν τον εναέριο χώρο του Καλίνινγκραντ στον Βορρά κινούμενα στον διεθνή εναέριο χώρο. Το στρατιωτικό αεροσκάφος δεν κοινοποίησε την ταυτότητά του και δεν ήταν σε επαφή με πολιτικούς οργανισμούς ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες, τα βελγικά F-16 απογειώθηκαν για να προσδιορίσουν τα Su-27 της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα οποία εν συνεχεία ενώθηκαν με ένα ρωσικό αεροσκάφος Il-76. 

Τελικά όλα τα ρωσικά αεροσκάφη επέστρεψαν στο Καλίνινγκραντ και τα βελγικά F-16 προσγειώθηκαν στην Αεροπορική Βάση του Ämari.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail