Αυτά παθαίνεις όταν στηρίζεσαι στη φθορά του άλλου - Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Στο 6,1% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Freepen.gr - Δυνατούς πονοκεφάλους θα πρέπει να δημιουργήσει στη Νέα Δημοκρατία η τελευταία δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Βήματος όπου φαίνεται να υποχωρούν τα δικά της ποσοστά και να ανακτά δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακτά ένα 0,4% σκαρφαλώνοντας στο 16,6% (προηγούμενη μέτρηση στο 16,2%), ενώ η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί στο 22,7% (έναντι 23,2%).

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αυξάνει και αυτή τη δύναμή της κατά 0,4% ενώ καταγράφεται η Δημιουργία Ξανά.

Αναλυτικά:

Νέα Δημοκρατία 22,7%
ΣΥΡΙΖΑ 16,6%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% 
Χρυσή Αυγή 6,5%
ΚΚΕ 6%
ΑΝΕΛ 2,6%
Ένωση Κεντρώων 2,2% 
Το Ποτάμι 1,5%
ΛΑΕ 1,3%
Ανταρσύα 1,3%
Πλεύση Ελευθερίας 1,3%
Δημιουργία Ξανά 1,2%
Αδιευκρίνιστη ψήφος  26,6%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 31%, έναντι 23,5% του Αλέξη Τσίπρα με τον κανένα σταθερά μπροστά στο 42%.

Το 73,5% εκτιμά ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ αναφορικά με την οικονομία το 47% πιστεύει ότι η κατάστασή θα χειροτερεύσει. 

Εφόσον αυτή η μέτρηση επιβεβαιωθεί και από επόμενες μετρήσεις άλλων ευκαιριών αποδεικνύει αυτό που λέμε εδώ και καιρό στη Freepen.gr ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται αλλά δεν κερδίζει. Βρίσκεται μπροστά γιατί χάνει ο αντίπαλός του. Η ΝΔ δεν έχει παρουσιάσει αναλυτικό πρακτικό οδικό χάρτη ώστε να πείσει την κοινωνία και αυτό είναι καταστροφικό. Πρωτίστως για την ίδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail