H Γερμανία στα ίχνη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης

Η FRAUKE PETRY ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΘΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ. ΤΟ 2021 Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΟΛΗ...
του Son Ofeon

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στη Γερμανία αποδεικνύουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Η Μέρκελ κέρδισε, αλλά η νίκη της είναι Πύρρειος για την ίδια και την Γερμανία.

Το SPD τιμωρήθηκε από τους ψηφοφόρους του για τη στήριξη , που της παρείχε κατά την διάρκεια του Μεγάλου Συνασπισμού.

Το πείραμα αυτό πλέον δεν μπορεί να επαναληφθεί, καθώς τότε το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD θα αναδεικνυόταν ως αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα Γερμανική βουλή, με όσα μεγάλα πλεονεκτήματα και κύρος προκύπτουν από την κατοχή αυτής της ιδιότητας.

Η μόνη δυνατότητα σχηματισμού ισχυρής κυβέρνησης είναι η σύμπραξη με το κόμμα των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων.
Αλλά και τα δύο αυτά κόμματα θα έχουν απαιτήσεις, που θα τσαλακώσουν την “παντοδύναμη” Μέρκελ.

Πιό μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπίσει με τους Πράσινους, που ήδη οι δύο αντιπρόεδροι τους εξέφρασαν αντίθετες μεταξύ τους απόψεις για τη δυνατότητα συνεργασίας με την Μέρκελ.
Η Μέρκελ δεν έχει την πολυτέλεια να προσπαθήσει να διασπάσει τους Πράσινους, καθώς το άθροισμα των ποσοστών του ενδεχόμενου συνασπισμού είναι οριακά λίγο ανώτερο από το 50%.
Οι συνομιλίες αναμένεται να διαρκέσουν αρκετά για να καταλήξουν σε κάποια βιώσιμη συμφωνία για συνασπισμό των τριών κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί θα είναι αδύναμη κοινοβουλευτικά και χωρίς σαφή προσανατολισμό πολιτικής.

Θα σφυροκοπείται άγρια από παντού και σε κάθε αστοχία πολιτικής της θα δυναμώνει το AfD.
Δυστυχώς για τη Μέρκελ, η πολιτική της πρέπει να κάνει στροφή 180 μοιρών , για να νιώσουν οι Γερμανοί ότι ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και όχι για τους μετανάστες ή για τη “σωτηρία” του ευρώ.
Αν δεν το κάνει σύντομα, θα προκύψει απαίτηση των “συμμάχων “της για ανανέωση με αρχή την απομάκρυνσή της από την αρχηγία του CDU ή θα προκύψουν νέες εκλογές, το αργότερο εντός του 2018.

Ο Γερμανικός λαός αρέσκεται διαχρονικά να θεωρεί κάποιους πολιτικούς ως προστάτες του και ως εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας.

Η υπερβολική όμως εμπιστοσύνη σ’ αυτούς οδήγησε τη Γερμανία σε δύο Παγκόσμιους πολέμους.
Οι “προστάτες’ πίστευαν ότι είχαν τον έλεγχο, ενώ η διασπασμένη Γερμανική κοινωνία κινούνταν στη στήριξη των Εθνικιστών και των ακραίων πολιτικών κομμάτων.
Η Δημοκρατία της Βαιμάρης ξέχασε τους απλούς πολίτες και ασχολούνταν μόνο με την πολιτική.
Στο τέλος οι πολίτες την περιφρόνησαν και στράφηκαν προς τους ακραίους.

Η Γερμανία βρίσκεται σήμερα στην αφετηρία μίας παρόμοιας κατάστασης.
Η κα Μέρκελ θα πρέπει να αποχωρήσει από την πολιτική τώρα.
Αν δεν το κάνει, θα είναι υπεύθυνη για το πολιτικό χάος, που θα προκύψει σύντομα.
Το ΑfD δεν είναι ο βασικός κίνδυνος για τη Γερμανία.

Αποτελεί όμως φυτώριο για τους νέους λαικιστές πολιτικούς, που θα αλώσουν το σύστημα από μέσα.
Ήδη η Frauke Petry δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη κοινοβουλευτική πτέρυγα του AfD στη Βουλή, αλλά θα είναι βουλευτής στη Σαξονία, όπου το AfD πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό του στη Γερμανία.

ΠΗΓΗ http://www.faz.net/aktuell/politik/...
 
Στις δηλώσεις της ανέφερε ότι η ίδια αποσκοπούσε στο να προετοιμάσει το AfD για να γίνει κυβέρνηση ως το 2021, εφαρμόζοντας μία συντηρητική ρεαλιστική πολιτική , κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει από ένα αναρχικό κόμμα.
Η προσπάθεια για τη διάσπαση του AfD άρχισε, αλλά μήπως τα παρακλάδια του AfD γίνουν τελικά πιο επικίνδυνα από το κόμμα;
 
Mία παρόμοια απομάκρυνση από την “αναρχία” έκανε και ο Χίτλερ, θυσιάζοντας βασικούς συνεργάτες του, πριν ενσωματωθεί στο πα
ραδοσιακό πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας , για να το μεταμορφώσει σε ναζιστικό μόρφωμα.
Το πείραμα ξεκίνησε σήμερα από την Σαξονία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το Afd παρουσιάζει στην τέως Ανατολική Γερμανία υψηλά ποσοστά σε επίπεδο αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα σε συνεχόμενες εδαφικές περιοχές.ME ANOIKTO ΜΠΛΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ AfD.
 

Αν επιτύχει εκεί, ίσως η Petry το 2021 να γίνει σύμβολο, όπως υπήρξε στο παρελθόν ο Χίτλερ για όλη την Γερμανία...
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...