Blue Star Patmos: Το ρήγμα είναι διαμπερές, φαίνονται μέχρι και οι σκάλες - Ζωντανή εικόνα

Σύμφωνα με δύτη που βούτηξε στο σημείο της προσάραξης και  μίλησε στον ΑΝΤ1 υπάρχουν δύο ρήγματα στο πλοίο:

«Βρήκαμε αρκετά ρήγματα και τρύπες. Στο πλωριό το ρήγμα ήταν γύρω στα 15-20 μέτρα. Στη μέση ήταν στα 10-15 μέτρα και ήταν αρκετά μεγάλο και διαμπερές. Φαίνονταν μέχρι και οι σκάλες»

 «Είχα κατέβει στο γκαράζ, ημουν στο αυτοκινητο, όταν άκουσα έναν θόρυβο σα σεισμός. Το καράβι κινήθηκε αριστερά-δεξιά» περιγράφει επιβάτης στον ΑΝΤ1.

Καθώς το νερό έχει περιοριστεί στα διπύθμενα, οι μηχανές λειτουργούν κανονικά και εκτιμάται πως το πλοίο μόλις αποκολληθεί και κλείσουν τα ρήγματα, θα μπορέσει να πλεύσει μόνο του μέχρι το ναυπηγείο.



Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Blue Star Ferries ενημερώνει ότι η κατάσταση του πλοίου παραμένει σταθερή:

Η BLUE STAR FERRIES ενημερώνει ότι η κατάσταση του πλοίου της BLUE STAR PATMOS το οποίο σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Εταιρίας προσάραξε σε αβαθή κατά την είσοδό του στο λιμένα της Ίου την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, παραμένει σταθερή.

Όπως η Εταιρία ενημέρωσε οι επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στο λιμένα της ‘Ίου και έχουν όλοι προωθηθεί από εχθές στους προορισμούς τους με μέριμνα της Εταιρίας.

Επί του παρόντος η Εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης της κατάστασης, με στόχο την ασφαλή και κατά το δυνατόν συντομότερη αποκόλληση του πλοίου από τα αβαθή.

Τα δρομολόγια του BLUE STAR PATMOS εκτελούνται από το BLUE STAR NAXOS μετά από τροποποίηση δρομολογίων της Εταιρίας.

Η Εταιρία θα ενημερώσει για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη με νέα ανακοίνωση

Ζωντανή εικόνα από το σημείο:


.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail