Εδώ φορούν την Μπούρκα: πώς τα Βαλκάνια γίνονται το νέο κέντρο του ισλαμισμού

Αναδημοσίευση από: tokoutsavaki.blogspot.gr

МОСКВА, 14 Σεπτεμβρίου  - РИА Новости, Igor Gashkov.  «Η Πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης», όπως αποκαλούσαν  τα Βαλκάνια πριν από εκατό χρόνια, θα μπορούσαν να ταρακουνήσουν και πάλι την Γηραιά  Ήπειρο.  Τα χρήματα εισέρχονται  στην περιοχή από τον  Περσικό  Κόλπο και οι ισλαμιστές κατασκευάζουν τζαμιά και προσλαμβάνουν τοπικούς ιερείς.  Οι επιτυχίες της ριζοσπαστικής προπαγάνδας οδήγησαν στο γεγονός ότι η μη αναγνωρισμένη επαρχία του Κοσσυφοπεδίου έγινε σταθερός προμηθευτής μαχητών για το ISIS * στη Συρία.


Διακόσια  ευρώ για μια μπούρκα  και μια γενειάδα 

  Όπως λένε οι ντόπιοι, στις  φτωχές οικογένειες στο Κοσσυφοπέδιο καταβάλλονται  συστηματικά χρήματα για να παρακολουθήσουν ριζοσπαστικά κηρύγματα. Οι άνθρωποι εδώ  έχουν μεγάλη ανάγκη  και πρέπει να πάνε για αυτά. Μερικές φορές οι φονταμενταλιστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν απλώς για  το γεγονός ότι έχουν αφήσει  μούσι, δημιουργώντας έτσι  την εικόνα ενός «πιστού μουσουλμάνου».


© AP Photo / VISAR Κριεζίου
 Μουσουλμάνοι κατά τη διάρκεια της προσευχής στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου

  Σύμφωνα με τον καθηγητή εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σεράγεβο, Γκόραν Κοβάτσεβιτς, βασικό ρόλο στην εξισλαμισμού των Βαλκανίων παίζει ο  Σαουδικός  παράγοντας: «Κάθε χρόνο στη Βοσνία οι φονταμενταλιστές λαμβάνουν  δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ από το Ριάντ, τα χρήματα περνούν  από την Αυστρία και μεταφέρονται στις  φτωχές οικογένειες.  Ο πατέρας της οικογένειας λαμβάνει 250 ευρώ, η σύζυγός του - 200, με την προϋπόθεση ότι θα φορέσει την μπούρκα.

  Συχνά, οι φονταμενταλιστικές οικογένειες δημιουργούνται από μετανάστες που προέρχονται από αραβικές χώρες, αλλά είναι προσωρινές.  Οι πλούσιοι πολίτες των χωρών του Κόλπου έχουν τη δεύτερη και την τρίτη σύζυγο στη Βοσνία, αλλά έρχονται σπάνια στην οικιακή εστία - μόνο για τα επαγγελματικά ταξίδια.

Οι ριζοσπάστες ήδη απωθούν  το παραδοσιακό Ισλάμ.  Τέτοιο παράδειγμα είναι η ιστορία του Imam Selvedin Beganovich από το βοσνιακό χωριό Bosanska Boyn.  Στα κηρύγματα του, επέκρινε ανοιχτά και σοβαρά το ISIS * - ως αποτέλεσμα, γνώρισε αρκετές επιθέσεις και τώρα φοβάται  για τη ζωή του.
 Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν επίσης για ένα συγκεκριμένο Βόσνιο Φ. Β., Ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με τα  παιδιά ταου και να πάει στο  Βελιγράδι από ένα χωριό κοντά στην Τούζλα της Βοσνίας.  Τη νύχτα άγνωστοι άνθρωποι έσπευσαν σε αυτόν και απαίτησαν χρήματα: «Φορούσαν προστατευτικές μάσκες, από τις οποίες ήταν ορατές οι μακριές γενειάδες. Κατάλαβα  αμέσως ότι είχα Wahhabis μπροστά μου. '  Το θύμα προσπάθησε να παραπονεθεί στην αστυνομία, αλλά είναι άχρηστο.  Η αστυνομία απάντησε ότι «δεν θέλουν να το ρισκάρουν», και τον συμβούλευσαν «να εγκαταλείψει  τη χώρα».

Όπλα σε λογική τιμή

 Η ανάπτυξη του ισλαμικού ριζοσπαστισμού μεταξύ των αμόρφωτων και φτωχών κατοίκων των Βαλκανίων υπερκαλύπτει την σχεδόν καθολική διαθεσιμότητα όπλων και μετατρέπεται σε επικίνδυνη τάση.   Σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, το τουφέκι επίθεσης Kalashnikov στις βαλκανικές χώρες  κοστίζει  περίπου 200 ευρώ. Οι Ισλαμιστές του Κοσσυφοπεδίου, μερικοί από τους οποίους επέστρεψαν από τη Συρία και τη Λιβύη, εμφανίζονται στην προετοιμασία των αποτυχημένων τρομοκρατικών επιθέσεων: τον Νοέμβριο του 2016 - στον αγώνα Αλβανία - Ισραήλ, τον Μάρτιο του 2017 - στη Γέφυρα του Ριάλτο στη Βενετία.

 'Οι Σαουδάραβες χτίζουν τζαμιά, αναλαμβάνουν τη διατήρηση των ιμάμηδων, ο θρησκευτικός ριζοσπαστισμός εξελίσσεται', - λέει ο ερευνητής της RIA Novosti του Ινστιτούτου Σλαβικών Σπουδών, Georgy Engelgardt.  'Ωστόσο, η κατάσταση διευκολύνεται κάπως από το γεγονός ότι το ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, αφού κατέστρεψαν δημογραφικά τους Σέρβους από την περιοχή, άρχισαν  να μειώνονται  ', λέει ο ειδικός.
  Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση περιπλέκεται από την κρίση με τους μετανάστες.  'Οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, που πλημμύρισαν την Ελλάδα και τα νότια Βαλκάνια, διαδραματίζουν ρόλο στην εξάπλωση των ιδεών της μισαλλοδοξίας και του μίσους μεταξύ των τοπικών Μουσουλμάνων.  Αυτό ισχύει κυρίως για τους νέους από την Αλβανία, καθώς και από τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο ', λέει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ειδικός της λέσχης Valdai, υπουργός σε αρκετές Ελληνικές κυβερνήσεις.
© ΑΠ Φωτογραφία / Amel Emric
  Γυναίκα κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στο Σεράγεβο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη


 'Το ΝΑΤΟ γνωρίζει ότι έχει δημιουργηθεί ένα ισλαμικό δίκτυο εδώ' 

 Ένα βασικό  οικονομικό γεγονός  εξηγεί την αύξηση του ριζοσπαστισμού στα Βαλκάνια: το ποσοστό ανεργίας των νέων είναι 50%.  Η οικονομική παρακμή επεκτείνεται στην απογοήτευση που προκάλεσε η κατάρρευση των Ευρωπαϊκών ψευδαισθήσεων.  Για δύο δεκαετίες, στις βαλκανικές χώρες (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βοσνία και άλλες χώρες) υποσχέθηκαν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η προσδοκία, είναι  μακρυά από την πραγματικότητα: η κρίσιμη κρίση που προκλήθηκε από το BREXIT και  η σύγκρουση μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής μέσα στην ΕΕ αφήνει στα βαλκανικά κράτη ελάχιστες πιθανότητες να βελτιώσουν  την  'κατάσταση ' τους.
  Στο πλαίσιο αυτό, η προπαγάνδα των ισλαμιστών επιτυγχάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Επιπλέον, οι ειδικοί σημειώνουν την ενίσχυση των θέσεων της Τουρκίας στη χερσόνησο, η οποία κατέληξε σε σειρά κερδοφόρων διαπραγματεύσεων.

2017 © AFP / Τζεντ Σκουλάκου
 Τζαμί κοντά στην πόλη Pogradec της Αλβανίας 

Σε μια συνέντευξη με έναν δημοσιογράφο από το RIA Novosti βόσνιος  ακτιβιστής και αντίπαλος της ριζοσπαστικής απειλής  Dzhevad Galiyashevich  (ο ίδιος είναι μουσουλμάνος) παραπονιέται ότι η έκθεση σε ισλαμικές ομάδες οδηγεί σε ριζοσπαστισμό που  που δεν είναι μια προϋπάρχουσα παράδοση  —  όπως για παράδειγμα, η πολυγαμία.

  'Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι ήταν πάντα Ευρωπαίοι μουσουλμάνοι, με ευρωπαϊκά οικογενειακά έθιμα.  Αλλά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια έχουν επηρεαστεί από διάφορες Saudi ΜΚΟ και σταδιακά αλλάζουν τις συνήθειες τους.  Η πολυγαμία στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη απαγορεύεται από το νόμο, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει.  Πριν από λίγο καιρό ένας συγγραφέας που συνδέθηκε με το ISIS * συνελήφθη στη χώρα.  Είχε τέσσερις συζύγους και 19 παιδιά, και αυτή η κατάσταση σταματά σταδιακά να είναι κάτι το συνηθισμένο ', λέει ο Γκαλιγιασίβιτς.
 Σύμφωνα με τον Galiyashevich, η εξάπλωση των ριζοσπαστικών ερμηνειών του Ισλάμ στα Βαλκάνια πραγματοποιείται με  γνώση της Δύσης.  'Το ΝΑΤΟ γνωρίζει ότι έχει δημιουργηθεί εδώ ισλαμικό δίκτυο. Οι δυτικές κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες πληροφοριών έκαναν τα στραβά μάτια για όλα αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα η ριζοσπαστικοποίηση της Βοσνίας γίνεται απειλή για την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Κροατία, ακόμα και την Τσεχική Δημοκρατία ', καταλήγει ο Γκαλιγιασεβιτς

  *  Τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις απαγορευμένες  στη Ρωσία.


https://ria.ru
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...