Για πρώτη φορά οι μουσουλμάνοι μαθητές στη Βιέννη περισσότεροι από τους καθολικούς

mertboyaci - pixabay.com
Freepen.gr - Δείγμα της συντελούμενης αλλαγής της σύνθεσης της Ευρώπης αποτελεί το ρεπορτάζ της αυστριακής εφημερίδας Kurier (μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά στην πηγή) σύμφωνα με το οποίο καθολικοί μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων της Βιέννης είναι για πρώτη φορά λιγότεροι από τους μουσουλμάνους.

Συγκεκριμένα στην αυστριακή πρωτεύουσα καταγράφονται στα παραπάνω σχολεία 31.984 μουσουλμάνοι, 29.894 καθολικοί, 15.531 δηλώνουν άθεοι και στην τέταρτοι βρίσκονται οι Σέρβοι Ορθόδοξοι με 9.985


Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει τους αρμόδιους να εξετάξουν την περίπτωση της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών και της αντικατάστασής τους με μάθημα Ηθικής, όπως γίνεται σε άλλα σχολεία στη Γερμανία ή την Ελβετία.

Τα αυξημένα μεταναστευτικά ρεύματα, η γήρανση των παραδοσιακών Ευρωπαϊκών λαών, η αποχριστιανοποίησή της και η κουλτούρα της θρησκείας των μουσουλμάνων που ευνοεί την αναπαραγωγή ερμηνεύουν τη σημαντική αυτή αλλαγή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail