Η τραγικότητα να περιμένεις το λάθος των άλλων για να τους βγάλεις ψεύτες με περικεφαλαία ενώ κλείνεις τα μάτια στα αληθινά ψέματα

pixel2013 / pixabay.com
Του Στρατή Μαζίδη

Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτε. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αποκάλυψη του Ιωάννη ο Ιησούς προειδοποιεί αυστηρότατα τους χλιαρούς, εκείνους δηλαδή που ούτε θερμοί ούτε ψυχροί είναι.

Κάπως έτσι τα τελευταία χρόνια μας προέκυψαν στο διαδίκτυο κάποιοι, ποιοι κανείς δεν ξέρει αλλά δε μας ενδιαφέρει κιόλας, οι οποίοι είναι εδώ πριν από εμάς για εμάς. Για να σώσουν εμάς τους αναγνώστες, λες και είμαστε ηλίθιοι ή δε διαθέτουμε τα δικά μας κριτήρια.

Οι άνθρωποι αυτοί ξύπνησαν ένα πρωί κι αποφάσισαν να προσφέρουν στην κοινωνία. Ας το δεχθούμε. Το παράδοξο είναι πως αντί να δημιουργήσουν, καταπιάνονται με το τι δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, για να το βγάλουν ψεύτικο. Ενίοτε όμως εκτίθενται όπως είδαμε πρόσφατα σε ένα περιστατικό στη νότια Ελλάδα.

Φτιάχνουν και μια μεγάλη ηλεκτρονική σφραγίδα και σταμπάρουν. Ψέμα. Απορρίπτεται.

Το αστείο είναι πως ασχολούνται με ειδήσεις άνευ πρακτικής ουσίας. Το αν πχ μια φωτογραφία που αφορά άλλο γεγονός και κάποιοι κάπου κάπως την πάντρεψαν με κάτι άλλο, αν ένα ζώο βρέθηκε με 4 κεφάλια στην Τανζανία, αν πράγματι ξεβράστηκε ένα ψάρι που θυμίζει το τέρας του Λοχ Νες κ.ο.κ. ελάχιστη σημασία έχουν, διότι πολύ απλά δεν καθορίζουν την τύχη της χώρας.

Είδαμε μάλιστα να προωθείται από συστημικά ΜΜΕ νεαρός φοιτητής που ισχυρίζεται πως έχει λογισμικό εντοπισμού ψευδών ειδήσεων. Σοβαρά; Κι άντε πως το πέτυχε, έχει δυνατότητα να αντιληφθεί αν πρόκειται για κάτι που έγινε επίτηδες ή από λάθος;

Αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Μια ζωή χαιρόμασταν σαν βλέπαμε τον άλλο να καίγεται.

Οι ψευδείς ή οι άσκοπες ειδήσεις δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Ποιος ξεχνά πχ τη φωτογραφία υποψήφιου πρωθυπουργού το 1985 που παρουσιάστηκε ως συνεργάτης των Ναζί κι έχασε τις εκλογές; 

Αλλά και για να έρθουμε στο σήμερα ποιος ξεχνά την ηλεκτρονική έκδοση εφημερίδας που δημοσίευσε ειδήσεις ξανά μετά από 6 μήνες; Η πάλαι ποτέ ψυχή της εφημερίδας λαμβάνει σήμερα κυβερνητικό μισθό ως σύμβουλος βλέποντας μάλιστα άρθρα του και σε sites που δεν το περιμέναμε.

Ποιος δεν έχει αηδιάσει με τις καθημερινές βόμβες, σοκ, δείτε το πριν το κατεβάσουν, δε θα το πιστεύετε κτλ;

Και τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Το πολύ απλό. Αντιδρά ο αναγνώστης από μόνος του και πετά την εφημερίδα ή πατά το Χ. Η κοροϊδία όταν είναι βάσει σχεδίου και διαρκής, πάντα φανερώνεται.

Άλλωστε ολόκληρος πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έλεγε ψέματα, αλλά δε βλέπουμε να στάμπαρε κανείς τη φωτογραφία του.

Βλέπετε το αν μια γυναίκα έχει τρια στήθη στη Γουαδελούπη, δε μας επηρεάζει. Το αν όμως κάποιος σε φλόμωσε στα παραμύθια για να τον ψηφίσεις και σήμερα σε έχει δεμένο στο κρεβάτι του Προκρούστη βασανίζοντάς σε βγάζοντας το σπίτι στο σφυρί για χρέη που σου δημιούργησε με την υπέρογκη φορολογία, δεν παραβλέπεται.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη εκδοχή καθώς δεν υπάρχουν σύγχρονοι Δον Κιχώτες ώστε να απαξιωθεί το ανεξάρτητο και ανεξέλεγκτο διαδίκτυο. Είπαμε! Το έψαξαν πριν από εμάς για εμάς. Εμείς δε χρειάζεται να σκεπτόμαστε για τίποτε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail