Παραδοχή και από το Ισραήλ: Ο Ασαντ κέρδισε τον πόλεμο

Freepen.gr - Ο πρόεδρος Bashar al-Assad και οι δυνάμεις που αγωνίζονται στο πλευρό του κέρδισαν τον πόλεμο σύμφωνα με έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ισραηλινής ασφάλειας που μίλησε πρόσφατα στο Al-Monitor.

Ο πρώην αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος της επικράτειας, οποιαδήποτε ομάδα συμμαχίας (δηλ. Οι κυβερνητικές δυνάμεις, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, η ISIS κ.λπ.), ο παράγοντας αυτός δεν είναι πλέον δείκτης νίκης στη Συρία.

Αντιθέτως, η νίκη στη Συρία ανήκει σε όποιον έχει τον πιο σεβαστό και αποτελεσματικό κεντρικό κανόνα στη χώρα.

Από αυτή την άποψη, ο Assad "θα είναι ο τελικός, αδιαμφισβήτητος νικητής του πολέμου", αν δεν υπάρξει κάποιο "απροσδόκητο" γεγονός, κατέληξε η πηγή του Al-Monitor.

Μετά την πρόσφατη νίκη τους στο Deir Ezzor, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν περίπου το 50% του εδάφους της Συρίας από τρομοκρατικές ομάδες. Επί του παρόντος, κάπου μεταξύ 70 έως 80% του πληθυσμού της Συρίας διαμένει οικειοθελώς στο ελεύθερο τμήμα της χώρας που είναι πια και το μεγαλύτερο αποδεικνύοντας στην πράξη ποιος είναι ο νικητής του πολέμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail