Αυτή είναι η νέα «γενιά» συντάξεων - Δείτε πόσα θα παίρνετε (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αναδημοσίευση από: newsbomb.gr

Αμέλια Αναστασάκη

ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 400-500 ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Τα επόμενα χρόνια προμηνύονται δύσκολα για τους σημερινούς εργαζόμενους, που «ονειρεύονται» να βγουν κάποια στιγμή στη σύνταξη...

Συντάξεις πείνας, συντάξεις του... πεντακοσάρικου «παράγει» και επίσημα ο νέος τρόπος υπολογισμού του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων συνταξιούχων θα λαμβάνει συντάξεις πολύ χαμηλές, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει στο Newsbomb.gr, ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, τα ποσά δεν αναμένεται να ξεπερνούν -στις περισσότερες περιπτώσεις- τα 500 ευρώ το μήνα!

Μέχρι στιγμής, όσες νέες συντάξεις έχουν εκδοθεί με τα κριτήρια του νέου νόμου -καθώς η αίτηση συνταξιοδότησης έγινε μετά τη ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του Γιώργου Κατρούγκαλου (από 12/5/2016 και έπειτα)-, παρουσιάζουν τεράστιες μειώσεις, που σε πολλές περιπτώσεις τα «ψαλίδια» αγγίζουν και το 40%. Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, οι απώλειες των ΕΚΑΣ, ΕΦΑΠΑΞ, μερίσματος και επικουρικής σύνταξης έχουν «ισοπεδώσει» το ενδεχόμενο οι μελλοντικοί συνταξιούχοι να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Μάλιστα, ο Νίκος Καλάκος τονίζει στο Newsbomb.gr ότι, όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέσα στα επόμενα χρόνια, «θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ύφεση, την υψηλή ανεργία, τις συνεχώς μειούμενες αποδοχές και την υπερφορολόγηση, με αποτέλεσμα να καταλήξουν να εισπράττουν μία σύνταξη των 500 ή 600 ευρώ, καθώς για να μπορέσει κάποιος να αγγίξει τετραψήφιο ποσό, θα πρέπει να έχει δουλέψει τουλάχιστον 35 χρόνια, αλλά και καθόλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου να ελάμβανε μισθό από 2.000 έως 2.500 ευρώ! Τώρα, πόσο εφικτό είναι αυτό με τους εκατομμύρια ανέργους και την μακροχρόνια ύφεση;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε ο Νίκος Καλάκος στο Newsbomb.gr, στις περιπτώσεις πλήρους σύνταξης γήρατος, οι αποδοχές δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ στα 15, 17 και 20 χρόνια ασφάλισης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πίνακες που ακολουθούν, παρουσιάζουν στοιχεία και αποτελέσματα μελλοντικών συντάξεων βάσει των μισθών που δίνονται κατά μέσο όρο σήμερα.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

Να σημειωθεί ότι οι νέες συντάξεις χηρείας διαμορφώνονται στο 50% των παραπάνω ποσών, ενώ από όλα τα ποσά πρέπει να αφαιρεθεί η εισφορά του 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Τα στοιχεία που παροθσιάζει ο ΠΙΝΑΚΑΣ 2, αφορούν σε μειωμένες/ πρόωρες συντάξεις γήρατος, πάλι στα 15,17 και 20 χρόνια εργασίας, και με συντάξιμες αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ.ΠΙΝΑΚΑΣ 2

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

Μείωση 60/200 (30%)

ΠΙΝΑΚΑΣ 3

ΠΙΝΑΚΑΣ 3

-6% εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ

ΠΙΝΑΚΑΣ 4

ΠΙΝΑΚΑΣ 4

-6% εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ

Προσοχή: Στις νέες συντάξεις υπολογίζεται η εισφορά υπέρ υγείας, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένες κατά 6%. Επίσης, οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν και φόρο εισοδήματος (εφόσον η σύνταξή τους ξεπερνά το αφορολόγητο) αλλά και εισφορά αλληλεγγύης.
Πιθανοί... «συνδυασμοί» για τετραψήφιο ποσό σύνταξης!

με 30 χρόνια ασφάλισης/ συντάξιμες αποδοχές άνω των 4.000 ευρώ
με 35 χρόνια ασφάλισης/συντάξιμες αποδοχές άνω των 2.600 ευρώ
με 40 χρόνια ασφάλισης/συντάξιμες αποδοχές γύρω στα 2.000 ευρώ


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/ergasia/story/821974/ayti-einai-i-nea-genia-syntaxeon-deite-posa-tha-pairnete-pinakes#ixzz4t6FLNou1
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...